KOLUMBIJAC U PARTIZANU! IZMEĐU DVOJICE IZABRALI SU SKUPLJEG I BOLJEG: Crno-beli se aktivirali pred kraj prelaznog roka
Foto: Printscreen/Instagram

dobre vesti

KOLUMBIJAC U PARTIZANU! IZMEĐU DVOJICE IZABRALI SU SKUPLJEG I BOLJEG: Crno-beli se aktivirali pred kraj prelaznog roka

Fudbal -

Do kraja prelaznog roka u Srbiji nije ostalo mnogo vremena. Sportski sektor Partizana nije bio preterano aktivan prethodnih nedelja, što bi moglo da se promeni u narednih nekoliko dana.

Gordan Petrić
foto: www.partizan.rs

Partizan je pojačanja za Superligu i Ligu konferencije pronašao u Južnoj Americi. Konkretno u Kolumbiji, odakle je dobio nekoliko zanimljivih preporuka za igrače koji su raspoloženi da dođu u Srbiju. Trener Gordan Petrić tokom priprema u Turskoj nijednom nije pomenuo mogućnost da se ekipa pojača iz Južne Amerike, što govori da su u Humskoj vešto prikrili transfer.

Kliver Moreno
foto: Printskrin/Jutjub

Prvo je u vezu sa crno-belima bio dovođen Kliver Moreno, zadnji vezni ekipe Miljonarios iz Bogote, koja se takmiči u elitnom rangu te zemlje. Međutim, pojavilo se novo ime iz Kolumbije, reč je o Andresu Koloradu, članu drugoligaša Kortulua.

Kliver Moreno ima 22 godine, visok je 186 centimetara i njegova vrednost iznosi 250.000 evra. Prema podacima portala "Sofascore" u kolumbijskoj Aperturi upisao je 14 utakmica u dresu Miljonariosa, od toga kao starter devet puta. Imao je zanimljivu statistiku, koja pokazuje da je uglavnom koncentrisan i fokusiran na defanzivne zadatke.

Andres Kolorado
foto: Printskrin/Instagram

Andres Kolorado ima 24 godine, visok je 190 centimetara i prema Transfermarktu vredi okruglo 1.000.000 evra. Radi se o fudbaleru koji je pored Kolumbije igrao u Brazilu, pošto je u februaru 2022. godine otišao na pozajmicu u čuveni Sao Paolo iz Brazila. Odigrao je svega 12 utakmica u svim takmičenjima, da bi se u decembru 2022. vratio u Kolumbiju, u matični klub Kortulua. Imao je ponudu iz Argentine od kluba Belgrano, ali kada se pojavila mogućnost da dođe u Evropu, prihvatio je da pređe u Partizan.

Prema onome što je objavio novinar Marselo Seljares, Andres Kolorado je u društvu svog agenta već u Evropi, a u Beogradu bi trebalo da potpiše ugovor o jednogodišnjoj pozajmici sa Partizanom i mogućem otkupu sledeće zime.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track