Protiv Belgije u Novom Sadu?
Foto: TANJUG

Fudbaleri traže

Protiv Belgije u Novom Sadu?

Fudbal -
Poslednju reč daće nadležni organi u Cirihu, jer propisi FIFA nalažu da se grad i stadion domaćin prijave najmanje dva meseca pre odigravanja utakmice

Iako je prvobitno planirano da fudbaleri Srbije derbi Grupe A protiv Belgije 12. oktobra igra u Beogradu, i taj meč bi mogao da bude odigran u Novom Sadu.

Selektor Siniša Mihajlović i igrači su navodno oduševljeni podrškom na "Karađorđu" protiv Velsa inicirali zahtev za promenom domaćinstva, pa se FSS odbranio FIFA u vezi sa tim. Poslednju reč daće nadležni organi u Cirihu, jer propisi FIFA nalažu da se grad i stadion domaćin prijave najmanje dva meseca pre odigravanja utakmice.

FSS bi u slučaju odobravanja promene domaćinstva verovatno finansijski slabije prošao s obzirom da stadion u Novom Sadu prima pet puta manje gledalaca nego stadion Crvene zvezde, a tri puta manje od Partizanovog.

Međutim, Mihajloviću je najvažnije da njegov mladi tim igra u zdravoj atmosferi, koje očigledno postoji na "Karađorđu". Srbija je u Novom Sadu deklasirala Vels 6:1 pred 11.000 navijača, nema sumnje da su oni bili bitan faktor u ovoj velikoj pobedi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track