SUMANUTE BROJKE SITIJEVE MAŠINE ZA POSTIZANJE GOLOVA: Haland ruši nestvarne rekorde i ispisuje istoriju fudbala!
Foto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

NOVI DAN, NOVI REKORD

SUMANUTE BROJKE SITIJEVE MAŠINE ZA POSTIZANJE GOLOVA: Haland ruši nestvarne rekorde i ispisuje istoriju fudbala!

Fudbal -

Čudesni napadač Mančester sitija, Norvežanin Erling Haland, golom protiv Arsenala oborio je novi rekord i ispisao istoriju Premijer lige.

Ubedljivim trijumfom nad Arsenalom (4:1) Siti je napravio veliki korak ka odbrani titule u Premijer ligi. Građani sada imaju dva boda manje od Arsenala, ali i dve utakmice manje, igraju fantastično i biće pravo čudo ako ponovo ne podignu šampionski pehar.

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Sitija ove sezone je maestralni norveški napadač Erling Haland koji nemilosrdno trese mreže protivnika i obara sve moguće rekorde.

Fantastični 22-godišnji golgeter protiv Arsenala je postigao 33. gol u domaćem šampionatu ove sezone, što znači da je srušio rekord Premijer lige po broju postignutih golova otkako se takmičenje igra ukupno 38 utakmica. Sada ima priliku da popravi sopstveni rekord, pošto je do kraja takmičenja ostalo još sedam utakmica.

Najviše golova u Premijer ligi:

1. Erling Haland - 33

2. Mohamed Salah - 32

3. Luis Suarez - 31

4. Kristijano Ronaldo - 31

5. Alan Širer - 31

Erling Haland
foto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

I to nije sve! Halandu je potreban još samo jedan gol da bi postao apsolutni rekorder po broju postignutih golova u jednoj sezoni engleskog prvenstva. Taj rekord dele Endi Kol i Alan Širer koji su postigli po 34 gola kada su u najelitijem engleskom takmičenju igrala 22 kluba, pa su bile četiri utakmice više.

Već ispisao istoriju

Haland je ove sezone postigao 49 golova u svim takmičenjima i prvi je fudbaler nekog engleskog kluba koji je uspeo da napravi takav podvig.

Pre Norvežanina, rekord su držali Rud Van Nistelroj i Mohamed Salah, koji su uspeli da postignu 44 gola.

Zanimljivo, njima su bile potrebne 52 utakmice za ovu brojku, a norveški golgeter je posle 43 meča stigao do neverovatnih 49 golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track