APR ODBIO ZAHTEV FK PARTIZAN DA NAPUSTI JSD PARTIZAN: Fudbalski klub ostaje član JSD, nije im dozvoljena NIKAKVA PROMENA
Foto: @starsport

OBRAZLOŽENA ODLUKA

APR ODBIO ZAHTEV FK PARTIZAN DA NAPUSTI JSD PARTIZAN: Fudbalski klub ostaje član JSD, nije im dozvoljena NIKAKVA PROMENA

Fudbal -

Pokušaj FK Partizan, na čelu sa predsednikom, Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom, Milošem Vazurom, da napusti JSD Partizan prošao je neuspešno!

Iako je većina medija u Srbiji danas objavila da je privremena uprava Partizana podnela zahtev u APR i da je on odbijen, ispostavilo se da je to - lažna vest. JSD Partizan nije podneo nikakav zahtev APR.

Željko Tanasković, generalni sekretar JSD i član privremene uprave FK Partizan potvrdio nam je da oni nisu apsolutno ništa podnosili u APR:

- Mi nismo ni mogli da budemo odbijeni, jer nismo ništa ni podeneli u APR - kratko je poručio Tanasković.

Šta je istina u celoj priči? Naime, APR je odbacio zahtev fudbalske sekcije crno-belih koji je stigao kao odgovor na odluku JSD Partizan da postavi privremenu upravu u klub.

Usledio je pokušaj čelnika FK Partizan da napuste JSD, ali Agencija za privredne registre (APR) je to odbila. APR je objavio i obrazloženje zbog čega zahtev FK Partizan nije prihvaćen.

Inače, pomenuti zahtev je podneo advokat Stevan Kostić, član Skupštine FK Partizan ispred fudbalskog kluba.

Ovo je odluka APR po tom zahtevu:

"Podnosilac registracione prijave broj BS 1644/2023, podneo je dana 04.05.2023. godine, registracionu prijavu za registraciju promene podataka o: Fudbalski klub "Partizan" u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta i dokumentaciju zavedenu u potvrdi o podnetoj registracionoj prijavi broj BS 1644/2023.

Proveravajući ispunjenost uslova propisanih odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, registrator je utvrdio da nisu ispunjeni uslovi za registraciju iz sledećih razloga:

- Odredbom člana 14. stav 1. tačka 6) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li su uz prijavu priloženi propisani dokumenti, čija je sadržina i forma određena zakonom. Odredbom člana 5. Pravilnika o sadržini i načinu vođenja Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta (Sl. glasnik 32/2016) propisano je da se uz prijavu za upis promene podataka u Registar podnosi između ostalog odluka nadležnog organa o promeni podataka, zapisnik sa sednice nadležnog organa na kojoj je doneta odluka o promeni podataka, izjava novoimenovanog zastupnika, odnosno likvidacionog upravnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu, dokaz o identitetu lica ovlašćenog za zastupanje – fotokopija lične karte ili pasoša.

APR, Partizan
foto: Printscreen

- Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena izjava novoimenovanog zastupnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu.

Odredbom člana 53. važećeg statuta propisano da upravni odbor ima najmanje tri člana, dok u zapisniku sa sednice upravnog odbora nije navedeno koliko tačno članova ima upravni odbor u trenutku održavanja sednice, niti je navedeno da je ispunjen kvorum za odlučivanje u skladu sa odredbom člana 57. važećeg statuta.

Odredbom člana 14. stav 1. tačka 9) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li je uz prijavu priložen dokaz o uplati naknade za vođenje postupka registracije na osnovu koga se može utvrditi da je uplaćena naknada na tekući račun Agencije, a odredbom člana 3. stav 1.

APR, Partizan
foto: Printscreen

- Odluke o naknadama za poslove registracije i druge usluge koje pruža Agencija za privredne registre („Službeni glasnik RS“, broj 131/22) propisana je naknada za registraciju promene podataka sportskog udruženja u Registar - u iznosu od 3100,00 dinara.

U vezi sa napred navedenim, a uvidom u podnetu dokumentaciju, utvrđeno je da nije uplaćen pravilan iznos naknade, odnosno da je uplaćen iznos od 1.500,00 dinara", navedeno je u obrazloženju APR-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track