KOMŠIJSKI DERBI SE IGRA U GRADU POD BAGDALOM: Napredak dočekuje Radnički iz Niša
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

KOMŠIJSKI DERBI SE IGRA U GRADU POD BAGDALOM: Napredak dočekuje Radnički iz Niša

Fudbal -

Napredak se časno oprostio od Fudbalskog kupa i sada se okrenuo borbi za bodove u prvenstvu. U četvrtom kolu plej – auta Mozzart Bet Super lige u utorak (18.15) u grad pod Bagdalom stiže Radnički iz Niša.

Radnički je u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu sa 29 bodova, a Napredak je na čelu tabele sa 37. Komšijski derbi je uvek neizvestan, a o očekivanjima bilo je reči na konferenciji za novinare.

- Kup je iza nas, penali su lutrija i nećemo više da se osvrćemo. Posledica utakmice sa Crvenom zvezdom je da je Ljubomirac povređen i neće biti u stranju da počne sutrašnju utakmicu, a u naredna 24 sata ćemo videti u kakvom mu je stanju noga i da li će moći da bude u konkurenciji, eventualno pomogne ekipi. Želimo protiv Radničkog da i teoretski obezbedimo opstanak, privedemo mirno sezonu kraju i da se Super liga i u sledećoj sezoni igra u Kruševcu. Velika je neizvesnost vladala, mala je razlika između timova. Najvažnije je kako ćemo mi sutra da odigramo, bitan je energetski stav, da ekipa može da istrči iiznese utakmicu. Na današnjem treningu sam video da su svi orni, sigurno motivisani, dobili su i na samopouzdanju posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Zato očekujem da potvrdimo tu dobru partiju i, naravno, pozitivan rezultat, izjavio je šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Sa svojim šefom optimizam deli i levi bek Nikola Vukajlović:

-Odigrali smo odlično kup utakmicu protiv Zvezde, pokazali da možemo da se nosimo i sa šampionom. Otkako je šef Perišić ovde, dva puta smo odigrali nerešeno u regularnih 90 minuta. Sutra nas čeka zahtevan duel protiv velikog rivala, niškog Radničkog. Mislim da su oni sklop dobrih pojedinaca, ali se nisu ukomponovali na pravi način, o čemu govori i tabela. U svakom slučaju očekujem dobru utakmicu, kao i uvek sa njima i verujem u pozitivan ishod, obećava ovaj defanzivac.

(Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track