RIKARDO UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: Partizanov napadač srušio rekord miljenika navijača Crvene zvezde!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

majstor

RIKARDO UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: Partizanov napadač srušio rekord miljenika navijača Crvene zvezde!

Fudbal -

Rikardo Gomez, napadač Partizana, golom u pobedi protiv Novog Pazara (2:0) postao je strani fudbaler sa najviše postignutih golova u istoriji prvenstva Srbije.

Rikardo Gomez
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Napadač crno-belih Rikardo Gomez dao je 66 golova za Partizan i tako sa trona skinuo El Fardu Bena, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koji je 65 puta tresao mreže širom Srbije.

Rikardu Gomezu za rekord i 66 golova bile su potrebne 103 utakmice, dok je El Fardu Ben u dresu crveno-belih upisao 132 meča za 65 pogodaka.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Protiv Novog Pazara Rikardo Gomez postigao je svoj 27. gol u dresu Partizana u sezoni 2022/2023.

- Posle jednog teškog perioda kada radite jako i pobedite, onda vas to motiviše da nastavite dalje i date sve od sebe da pobedite ove preostale tri utakmice. A onda ćemo na kraju videti gde smo - rekao je Rikardo Gomez.

Rikardo je pogodak upisao na asistenciju Fusenija Dijabetea.

- Istina, Dija je bio u poziciji da šutira, ali mi je dodao dobar pas što je rezultiralo pogotkom. A Janko Jevremović, začetnik akcije, odlično radi preko nedelje i kada radite tako, i on i ostala deca, onda vidite kako se to „otvori“ u igri.

Rikardo Gomez
foto: www.partizan.rs

Partizanu su imperativ tri pobede, s tim što i protivnici TSC i Čukarički imaju pozitivan skor u borbi za evropska takmičenja.

- Tačno. Ali kao što sam rekao, mi moramo da se fokusiramo samo na nas i kada to uradimo – pobedimo. Tako je i sa ove tri preostale utakmice - objasnio je Rikardo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track