LIGA ŠAMPIONA JE REALOVO TAKMIČENJE! Modrić pred Mančester Siti: Bilo bi impresivno opet igrati finale!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

liga šampiona

LIGA ŠAMPIONA JE REALOVO TAKMIČENJE! Modrić pred Mančester Siti: Bilo bi impresivno opet igrati finale!

Fudbal -

Fudbaler Real Madrida Luka Modrić rekao je da će mali detalji odlučiti pobednika u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija i istakao da bi bilo "impresivno" igrati još jedno finale najjačeg evropskog takmičenja.

"U prvom delu prve utakmice oni su bili bolji, ali smo mi zatim 'rasli' i prestigli ih. Nakon vođstva smo mogli da postignemo još jedan gol, ali su izjednačili. Znali smo da će sve biti odlučeno u revanšu. Sada smo tu, sa 50 odsto šansi za prolaz", rekao je 37-godišnji Modrić na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Branilac trofeja u Ligi šampiona, ekipa Reala u sredu gostuje Mančester sitiju nakon što je prvi meč u Madridu završen nerešeno 1:1.

"O pobedniku će odlučiti sitni detalji. Zato moramo da budemo koncentrisano i jedinstveni", rekao je Modrić.

Real Madrid
foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Modrić, koji je sa Realom već pet puta osvojio Ligu šampiona, rekao je da mu je izuzetno važno da dođe i do šestog finala.

"Svesni smo da možemo da učinimo klupsku istoriju još većom. Dovoljno je igrati ovakve utakmice pa da budeš motivisan, nije potreban dodatni razlog. Kada si svestan da si tako blizu još jednog finala, želiš da daš sve od sebe", rekao je Modrić.

Modrić je naveo i da se potpuno oporavio od povrede butnog mišića leve noge i da se dobro oseća.

Real Madrid je ove sezone osvojio Supekup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo i španski Kup kralja. Najveći rival Reala, ekipa Barselone osvojila je prvenstvo i Superkup Španije.

Modrić je, međutim, rekao da je Liga šampiona takmičenje po meri Real Madrida, u kojem se ekipa oseća prijatno i ima dosta iskustva.

"Ovo je velika utakmica, a mi se upravo u takvima utakmicama oseća prijatno. Volimo Ligu šampiona jer je to naše takmičenje. Toliko puta smo ga osvojili jer se osećamo ugodno igrajući ga. Pritom imamo veliko samopouzdanje, verujemo u svoj kvalitet", rekao je hrvatski fudbaler koji je sa Realom osvojio 23 trofeja.

Mančester Siti
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rekao je da su saigrači i on mirni uoči utakmice sa Mančester sitijem jer su puno puta igrali tako važne mečeve, ali je i dodao da je ipak "svaka utakmica priča za sebe".

"Ipak, osvojeni trofeji govore mnogo o nama. Ponosni smo na to. Ulazimo u meč sa veliko željom. Igrati još jedno finale bilo bi impresivno", istakao je Modrić.

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida igra se u sredu od 21.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track