ZA SRPSKI FUDBAL BI NAJZDRAVIJE BILO DA SU SVI TIMOVI IZ PLEJ-AUTA IZBAČENI IZ ELITE: Cirkus u sedam tačaka! Šta to beše obraz?
Foto: FK Napredak

komentar

ZA SRPSKI FUDBAL BI NAJZDRAVIJE BILO DA SU SVI TIMOVI IZ PLEJ-AUTA IZBAČENI IZ ELITE: Cirkus u sedam tačaka! Šta to beše obraz?

Fudbal -

Sve ekipe koje su igrale plej-aut u Superligi Srbije ne zaslužuju da i dalje budu članovi elitne lige. Apsolutno sve. Ono čime su se oni bavili tokom sedam kola plej-auta može da se nazove jednom rečju - SRAMOTA.

Srpski klubovi su uspeli nemoguće! Sistem plej-ofa i plej-auta koji je izuzetno dobro rešenje koje se koristi i brojnim ligama poput naše potpuno je obesmišljen u režiji Kolubare, Napretka i ostalih. Hej, ljudi, obesmislili ste sistem! Pokvarili igricu?! Uspeli da uništite nešto za šta se smatralo da je najbolji mogući vid poštenog takmičenja.

U pauzi između dve sezone, sve timove koji su bili u plej-autu trebalo bi pozvati u Kuću fudbala u Staru Pazovu i da tamo 24 časa bez prestanka gledaju utakmice poslednjeg kola svih nemačkih liga. Po potrebi da se i zaključaju, ako im bude muka od poštenja koje vide, pa da ne bi slučajno pobegli. Da lepo vide kako igraju timovi kojima "ništa ne treba". Ne garantujemo da bi to imalo efekta, ali možda bi bar kod nekoga probudilo kakvu takvu savest.

Kolubara
foto: Starsport

Enormna količina bahatosti obila se o glavu samo Kolubari. Doduše, oni su ga baš prekardašili jer nisu ni pokušavali da daju gol, a kamoli da pobede rivale. A, čelnik ovog kluba želeo je sa sobom da povuče i Spartak. Odbrana glasi: zašto niste kaznili druge nego samo nas?

Da nije žalosno, bilo bi smešno.

Kao što je Šajber poništio čuveno poslednje kolo Prve lige Jugoslavije u sezoni 1985/86, tako bi ovaj ceo cirkus pod nazivom plej-aut trebalo ponišiti i klubove žestoko kazniti.

Radnik, Spartak, Mladost, Napredak... Možda bi mogli da razmisle o promenama imena klubova u Neradnik, Mlitavac, Starac, Nazadak? U njihovom nečinjenju i nepoštenju kreće geneza problema našeg fudbala. Klub kao osnovna jedinica, kada je on nepošten, šta dalje očekivati...

Klub - klub rival, klub - sudije, klub - treći klub... Poznati su im dobro svi ovi odnosi. Vala su ih doktorirali u ovih sedam cirkuskih kola. I onda gledamo kako pojedini u kafani slave opstanak! Šta je tu tačno za slavlje?

Nego, da li je moguće da si nijedan od igrača ne pobuni? Da ne izađe i kaže: ja neću da budem deo ovoga. Da li je taj ugovor od nekoliko hiljada evra iznad obraza i časti?

Okej, proći će im verovatno nekažnjeno sve ovo šta su radili, ali neće bez komentara u javnosti. Jasno i glasno: SRAM VAS BILO.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track