MAJKA MU JE SRPKINJA, SESTRA KOŠARKAŠICA: Upoznajte Jana Oblaka, dečka teniserke Olge Danilović, koji zarađuje 20.000.000 evra
Foto: Printscreen/Instagram

zetonja

MAJKA MU JE SRPKINJA, SESTRA KOŠARKAŠICA: Upoznajte Jana Oblaka, dečka teniserke Olge Danilović, koji zarađuje 20.000.000 evra

Fudbal -

Vest da je Jan Oblak, jedan od najboljih golmana na svetu, u emotivnoj vezi sa Olgom Danilović, iznenadilo je celokupnu javnostu u Srbiji i Sloveniji.

Olga Danilović
foto: Printskrin/Instagram

Srpska teniserka i slovenački golman obelodanili su ljubav na Rolan Garosu, kada je Danilovićeva u zagrljaju Oblaka proslavila trijumf nad Ukrajinkom Katerinom Bajndl.

Jan Oblak
foto: DAISUKE Nakashima / AFLO / Profimedia

A, ko je novi dečko Olge Danilović? Jan Oblak rođen je pre 30 godina u Škofja Loki, na srpski Božić 7. januara 1993.

Pored fudbala, mnogo voli košarku, biciklizam i bilijar. Obožava i pse i na društvenim mrežama deli fotke sa svojim ljubimcem rase doberman koji se zove Tor.

Potiče iz sportske porodice, majka Stojanka, devojačko Majkić je rodom iz Republike Srpske, i bila je rukometašica u mladosti, a otac Matjaž golman lokalnog kluba Šenčura.

Njegova starija sestra Teja Oblak igrala je za reprezentaciju Slovenije. Baš zbog majke, Jan odlično govori srpski.

Jan Oblak obožava svog oca i zbog njega je postao golman:

- Sećam se da sam kao dečak oponašao tatu. Bacao se po terenu kao i on. Zbog njega sam želeo da postanem golman i na kraju sam uspeo - otkrio je Oblak.

Sa šest godina Jan Oblak počeo je da trenira fudbal u klubu Locan, da bi sa deset leta prešao u Olimpiju iz Ljubljane na poziv trenera Zoran Matovića. Sa svega 16 godina potpisao je profesionalni ugovor sa klubom i postao najmlađi debitant u istoriji slovenačke lige. Bio je golman mlade selekcije, kada je 2010. otišao u Benfiku, u transferu koji je iznosio 4.000.000 evra.

Samo četiri godine kasnije Jan Oblak prelazi u Atletiko iz Madrida, gde godišnje zarađuje više od 20.000.000 evra. Svoj privatni život uspeo je da sačuva od javnosti

Jan Oblak, Alesija Tedeski
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nije oženjen, a pre Olge Danilović Slovenac je bio povezivan sa samo jednom poznatom ženom. Pre četiri godine španski tabloidi objavili su fotografije Jana Oblaka i Italijanke Alesije Tedeski, bivše devojke Kristijana Ronalda, kako uživaju u vožnji skutera i izležavaju se na jednoj jahti na moru, u blizini ostrva Formentera, nedaleko od Ibice.

Jan Oblak, Alesija Tedeski
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada su novinari pre nekoliko godina pitali Jana Oblaka, postoji li neko ko bi mogao da mu ukrade srce, on se oglasio na instagramu i uz fotku kako grli loptu, napisao:

- Ova lopta je moja devojka! Niko ne može da mi je oduzme!

Jan Oblak biran je pet puta za najboljeg golmana u Španiji (2016, 2017, 2018, 2019, 2021) i osvojio je trofej "Rikardo Zamora". U sezoni 2015/2016 primio je samo 18 golova, na 38 utakmica, kada je proglašen i za najboljeg u Evropi. Dva puta je bio prvi čuvar mreže Lige šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track