BRUTALNI GUNDOGAN SRUŠIO JUNAJTED! Finale koje će ostati upamćeno u istoriji zbog NESTVARNOG REKORDA (VIDEO)
Foto: EPA/Daniel Hambury

FA KUP

BRUTALNI GUNDOGAN SRUŠIO JUNAJTED! Finale koje će ostati upamćeno u istoriji zbog NESTVARNOG REKORDA (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su FA Kup sedmi put u klupskoj istoriji pobedom protiv Mančester junajteda rezultatom 2:1.

U finalu odigranom na stadionu "Vembli", posle samo 13 sekundi igre na spektakularan način su stigli do prednosti u finalu FA Kupa koje je u toku.

Građani su do vođstva protiv Mančester junajteda došli fantastičnim golom Ilkaja Gundogana iz voleja.

Ilkaj Gundogan, Mančester siti, Mančester junajted
foto: EPA/Daniel Hambury

Ekipa Pepa Gvardiole krenula je sa centra u borbi za prestižni trofej, upravo Gundogan je loptu vratio golmanu Ortegi, koji ju je potom poslao napred. Erling Haland je skočio, a zatim i Kevin de Brujne, pre nego što je ona došla do nekadašnjeg reprezentativca Nemačke.

Gundogan je šutirao iz prve snažno i precizno, a golman David de Hea nije imao šanse da spreči pogodak. To je najbrži gol u istoriji FA Kup finala.

Crveni đavoli su uspeli da se rezultatski vrate u 33. minutu kada je strelac izjednačujućeg pogotka bio Bruno Fernandeš sa bele tačke.

Rezultatom 1:1 je završeno prvo poluvreme, a onda je ponovo na scenu stupio Gundogan.

U 52. minutu Nemac je još jednom uhvatio volej sa distance, ovaj put je to uradio slabijom nogom i dosta lošije nego u prvom minutu, ali lopta je pronašla put do gola nakon centaršuta De Brujnea.

Pokušavao je Junajted da se još jednom rezultatski vrati, a najbolju priliku imali su u samoj završnici kada su Građani imali i dosta sreće.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track