ŽITORAĐA PROTUTNJALA KROZ ZONU: Na veliki jubilej plasirali se u viši rang takmičenja
Foto: Privatna Arhiva

zonska liga jug

ŽITORAĐA PROTUTNJALA KROZ ZONU: Na veliki jubilej plasirali se u viši rang takmičenja

Fudbal -

Fudbalski klub Žitorađa perjanica tokom cele sezone i na kraju je prvi u velikom stilu prošao kroz cilj.

Titulu prvaka "Zone Jug" u takmičarskoj sezoni 2022/23. godine izneli su vitezovi koji su muškom igrom i velikim majstorstvom pored svih nedaća uz vernu publiku popili pobednicki sampanjac iz zlatnog pehara.

Kapiten ekipe Marko Kitanović podigao je prvi pehar ispred igraca i strucnog staba koji su okicenim zlatnim medaljama iz ruku Bratislava Ranđelovica komesara za takmičenja "Zone Jug".

Žitorađa
foto: Privatna Arhiva

"U ovoj godini je 65 rođendan kluba i mi smo izborili ulazak u veci rang sto je povratak na stare staze slave.Nasi igraci su igrali najbolje sto znaju kada je najvise trebalo a mogu reći da ,, Sreća prati hrabre,, cestitam zlatnim momcima, strucnom stabu i vetnoj publici koja nas je uvek svim srcem bodrila", istakao je Dragan Denic alfa i omega kluba koji je svojim strucnim znanjem i umecem vodio.klub dugo niz godina tako minulim radom može izvrsno da prenese znanje na nekom Fifinom seminaru nadolazecim generacijama trenera.

Žitorađa
foto: Privatna Arhiva

Rame uz rame fudbalerima bio je dugogodisnji fudbalski majstor Srđan Krstić Šuca koji je u svom najboljem izdanju bio u stilu velike trojke Milana Gulita, Rajkarda i Van Bastena. Ovoga puta uspeo je na projektu prelaska u veći rang dovođenjem pravih pojacanja na pravoj poziciji kada je bilo najpotrebnije.

"Presrećan sam zajedno sa igracima i publikom da smo svi ko jedan imali zajednicki ideju ulaska u veci rang gde objektivno po kvalitetu i zaslužemo da se takmicimo, mogu samo da najavim jos igrackih iznenadjenja i jos bolju sezonu od jeseni jer je to publika i zaljubljenici najpopularnije igre na svetu odavno zasluzila."

Žitorađa
foto: Privatna Arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track