BRĐANI POJAČALI KONKURENCIJU MEĐU STATIVAMA: Čukarički doveo novog golmana
Foto: Fk. Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE

BRĐANI POJAČALI KONKURENCIJU MEĐU STATIVAMA: Čukarički doveo novog golmana

Fudbal -

B

Posle Nenada Filipovića Čukarički je angažovao još jedno pojačanje na mestu golmana, iz Mačve je stigao Filip Samurović, jedan od najboljih čuvara mreže Prve lige Srbije u prethodnoj sezoni.

Na ovaj način konkurencija među stativama Brđana dodatno je zaoštrena, na pripremama na Divčibarama su još Nemanja Belić, Lazar Kaličanin i Dušan Begović.

- Planski smo radili, rešili smo da konkurenciju dodatno pojačamo sa po jednim iskusnim i jednim mlađim golmanom. Samurovića smo pratili duži vremenski period, imao je odličnu sezonu u Prvoj ligi Srbije, bio jedan od najboljih čuvara mreže u tom rangu takmičenja. Dobro su nam poznati njegovi kvaliteti, u njemu smo videli dugoročno rešenje, sada treba da se prilagodi na novu sredinu i da nastavi da se razvija. Na njemu je da se dokaže u narednom periodu – kazao je trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević.

Samurović je imao najboljeg mogućeg savetnika za dolazak na Banovo brdo, oca Milana, koji je početkom 2000-tih godina nosio dres Čukaričkog.

- Tata je igrao na poziciji štopera i defanzivnog veznog, jedini sam golman u porodici. Kad se pojavila mogućnost da pređem u Čukarički, otac je pružio najveću podršku, dobro poznaje taj klub, koji je u međuvremenu postao izuzetno dobro organizovan na svim poljima. Bio sam presrećan kad sam čuo da me želi jedan od najboljih klubova u Srbiji, ipak je velika stvar iz Prve lige Srbije doći u Čukarički.

Kad je tek bio priključen prvom timu Mačve, Samurović je trenirao zajedno sa dvojicom momaka sa kojima će naredne sezone deliti svlačionicu na Banovom brdu, golmanom Nenadom Filipovićem i levim bekom Nemanjom Tošićem.

- Bio sam dosta mlađi, ali sam trenirao sa Filipovićem i Tošićem. Drago mi je da smo ponovo zajedno, sada u Čukaričkom.

Na mestu golmana Samurović će imati veliku konkurenciju.

- Tako je, koliko vidim, i na svim drugim pozicijama u timu. Moje je da se maksimalno trudim, da što bolje treniram i radim. Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri, ako iskoristim šansu siguran sam da će biti još bolje.

Na kraju, Samurović je podsetio na svoje golmanske početke.

- Karijeru sam počeo u Mačvanskom Prnjavoru, odakle sam prešao u šabačku Mačvu, gde sam proveo lepih deset godina. Poslednje tri su bile u prvom timu, a prethodna je bila zaista dobra, mislim da sam konstantno dobro branio – istakao je Filip Samurović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track