REMI I PORAZ NE BOLE, ALI UPOZORAVAJU: Napredak odigrao dve utakmice na pripremama u Sloveniji
Foto: Fk Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

REMI I PORAZ NE BOLE, ALI UPOZORAVAJU: Napredak odigrao dve utakmice na pripremama u Sloveniji

Fudbal -

Ekipi Napretka, na bazičnim pripremama u Sloveniji priključila su se dva nova igrača. Iskusni ofanzivni vezista Siniša Babić, koji je stigao iz libijskog Al Nasr Bengazija, kao i povratnik pod Bagdalu, defanzivac Jovan Marinković. Čarapani su odigrali dve prijateljske utakmice protiv hrvatskih prvoligaša.

Sa Istrom su Kruševljani odigrali nerešeno – 1:1, a protiv Rudeša, ekipe koju od nedavno predvodi legendarni fudbaler Robert Prosinečki, doživeli poraz – 0:1.

Šef stručnog štaba Dragan Perišić analizira prvi deo priprema u Moravskim Toplicama:

-Krenuli smo od nulte tačke, imajući u vidu veliki broj novajlija. Obe utakmice smo odigrali u kombinovanim sastavima i na obe su po dvojica omladinaca bili starteri. Prvi utisak – bićemo u novoj sezoni brži. Zaključak na polovini ovog dela priprema – nismo konstantni što se tiče organizacije igre, što je i razumljivo u ovom trenutku. Do treće, detaljno ćemo analizirati prve dve utakmice, a protiv narednog rivala Nafte, potom i Celja, neophodna je mnogo bolja kontrola utakmice. U preostala dva susreta povećavaćemo minutažu, pojedinici će odigrati i po 90 minuta, pa ćemo videti. Ostaje nam potom još dve nedelje u Kruševcu, gde će akcenat biti na radu po linijama u timu. Videće se tada konačno ko je usvojio sistem i adaptirao se. Inače, stvaranje novog tima je svojevrsni test i za nas iz stručnog štaba, da vidimo za koje vreme ćemo uspeti da sprovedemo naše ideje do realizacije igrača, ističe lider Čarapanskog broda.

Uslovi za rad u Moravskim Toplicama su gotovo idealni.

-Što se toga tiče, od hotela i usluge, do terena, sve je savršeno, baš na superligaškom nivou. Imamo maksimalne uslove

Ž. M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track