PROBUDIO SE ANDRIJA PAVLOVIĆ, DAO GOL POSLE OSAM MESECI: Vraća li se u život iskusni napadač? Može li Partizan da računa na njega?
Foto: www.partizan.rs

prekinuo post

PROBUDIO SE ANDRIJA PAVLOVIĆ, DAO GOL POSLE OSAM MESECI: Vraća li se u život iskusni napadač? Može li Partizan da računa na njega?

Fudbal -

Ne blista Partizan na pripremama u Sloveniji. Međutim, ima obrisa da bi moglo da bude bolje, posebno kako danima vapi trener Igor Duljaj, ako dođu pojačanja.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Partizan je odigrao tri utakmice na pripremama u Sloveniji. Pobedili su slovenačke niželigaše Pesnicu (5:0) i Dravu (3:0), do ksu poraženi od češkog prvoligaša Bohemijansa (0:2). Jasno je da utakmica protiv trećeligaša Drave iz Ptuja ne može da bude reper Partizanove snage, međutim ima detalja koji pokazuju da se vredno radi.

Andrija Pavlović (29) iskusni napadač Partizana nagovestio je sa dva gola da bi mogao da bude rešenje za napad crno-belih. Brojne povrede i gubitak samopouzdanja uticale su na nekadašnjeg reprezentativca Srbije da prošle sezone padne u doboku senku Rikarda Gomeza.

Andrija Pavlović
foto: www.partizan.rs

Andrija Pavlović nije dao gol na utakmici od oktobra 2022. godine, pa stoga sve navijače Partizana treba da raduje što je posle osam meseci zatresao mrežu protivnika. Nije Drava iz Ptuja pravi rival na kojem može da se izmeri kvalitet napadača crno-belih, ali jeste pokazatelj da bi mogao da se vrati u formu.

Posle gola prolomio se Pavlovićev krik. Očajnički mu je bio potreban pogodak, da izbaci svu negativnost iz sebe i pokaže struci u Partizanu da ga ne treba otpisivati, da u njemu ima energije i života.

Andrija Pavlović ponikao je u FK Policajac, odakle je prešao u mlađe kategorije Rada. Debitovao je za "građevinare" 2010/11. u Superligi Srbije sa 18 godina. U januaru 2014. je prešao u Čukarički gde se u potpunosti afirmisao. U sezoni 2015/16. postigao je 18 golova u Superligi Srbije i bio treći strelac prvenstva.

Andrija Pavlović
foto: www.partizan.rs

Čukarički ga je 2016. prodao u Kopenhagen za 2.000.000 evra. Krajem aprila 2018. godine potpisuje trogodišnji ugovor sa Rapidom iz Beča, međutim tamo se nije snašao, pa odlazi na jednogodišnju pozajmicu u kiparski APOEL.

U septembru 2020. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Brondbijem, ali je u leto 2022. raskinuo saradnju i kao slobodan došao u Partizan potpisavši ugovor na dve godine.

U dresu fudbalske reprezentacije Srbije zabeležio je pet utakmica tokom selektorskog mandata Slavoljuba Muslina.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track