BIO JE ČLAN ZVEZDE I PARTIZANA, A SAD ĆE IGRATI ZA HAJDUK: Miloš Bosančić je baš faca! Neobičan izbor kluba za kraj karijere!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Starsport/Srđan Stevanović

specifičan momak

BIO JE ČLAN ZVEZDE I PARTIZANA, A SAD ĆE IGRATI ZA HAJDUK: Miloš Bosančić je baš faca! Neobičan izbor kluba za kraj karijere!

Fudbal -

Miloš Bosančić, bivši fudbaler Partizana i Crvene zvezde, igraće u novoj sezoni za Hajduk iz Beške.

Miloš Bosančić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Jedan od najvećih talenata srpskog fudbala, koji nije ostvario karijeru kakvu su mu predviđali ne želi da okači kopačke o klin, već će za svoju dušu u 35. godini odigrati još jednu sezonu.

Na nagovor prijatelja iz Beške, Miloš Bosančić odlučio je da pomogne ekipi Hajduka koja se takmiči u četvrtom rangu takmičenja, Vojvođanskoj ligi "Jug".

Miloš Bosančić
foto: Printskrin/Fejsbuk

Sa Milošem Bosančićem u timu porasle su i ambicije kluba iz Beške, koji se nada da bi mogao da napravi stepenik više, odnosno da se domogne Srpske lige grupa "Vojvodina".

Zanimljiva je karijera Miloša Bosančića koji je iz rodnih Golubinaca, mesta u okolini Rume, kao klinac došao u omladinsku školu Crvene zvezde. Tu je počeo, ali se brzo preselio u Partizan, gde je prošao sve kategorije i gde se u potpunosti afirmisao. Za prvi tim crno-belih debitovao je u sezoni 2006/2007. Imao je nesuglasica u klubu, pa je otišao na pozajmicu u Boavistu, a onda i OFK Beograd. Potom prelazi u Čukarički, odakle odlazi u Liberec, sa kojim postaje prvak Češke i najbolji igrač u prvenstvu.

Miloš Bosančić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U februaru 2013. potpisuje za ekipu Gjongnam iz Južne Koreje, za milionski ugovor. Međutim, na poziv Crvene zvezde u leto 2014. se vraća u Srbiju, ali već posle godinu dana odlazi u Kinu u tim Hangdžou. Potom ide na Tajland, pa se vraća u Liberec i na posletku karijeru nastavlja u Azerbejdžanu.

Ponovo se vraća u Srbiju, dolazi u Voždovac, ali posle samo dva kola prelazi u Rad. Poslednjih godina igra za svoju dušu, prvo za Kačer iz Belanovice u opštinskoj ligi "Lajkovac-Ljig", a odnedavno za Hajduk iz Beške.

Imao je Miloš Bosančić zbog svog temperamenta dosta problema sa trenerima tokom karijere, Miroslavom Đukićem, Nenadom Lalatovićem... Tako je bilo i u mladoj reprezentaciji, kada je selektor bio Slobodan Krčmarević.

- Pričao mi je da ću igrati, ali me nije stavio. Iz nekog revolta preglasno sam pevao himnu. A, on je rekao ''Ko je ovaj ludak, zašto ovako peva himnu?'' Morao sam da mu pokažem - objasnio je Bosančić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track