PRORADILA NAVALA ČARAPANSKA: Napredak pobedio Naftu iz Lendaave
Foto: FK. Napredak

PRIPREME

PRORADILA NAVALA ČARAPANSKA: Napredak pobedio Naftu iz Lendaave

Fudbal -

Napredak je tek u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji pokazao odlično izdanje i ostvario ubedljivu pobedu od 3:0 protiv Nafte iz Lendave. Dvostruki strelac je bio iskusni novajlija Tomić, a u strelce se upisao i mladi napadač Bojović.

Čarapani su u prvoj utakmici odigrali nerešeno sa Istrom (1:1), a zatim izgubili od Rudeša iz Zagreba (1:0) koji trenira legenda YU fudbala Rober Prosinečki, pa je sa nestrpljenjem očekivan treći meč na pripremama u Sloveniji.

Dragan Perišić, šef stručnog štaba Napretka, je izveo tim za koji su nastupila šestorica novajlija i četiri omladinca, a kapitensku traku je poneo levi bek Nikola Vukajlović.

Kruševljani su ofanzivno krenuli od samog starta, a prvu izglednu šansu propustio je omladinac Strahinja Ristić već u drugom minutu. Đorđe Kotlajić je mogao da se upiše u strelce nekoliko minuta kasnije, a zatim je Marko Bojović u 18. minutu postigao vodeći gol. Vrlo brzo Kruševljani su mogli da dupliraju prednost, ali je stative spasila slovenačkog drugoligaša.

Kormilar Čarapanskog broda je izvršio promene u drugom poluvremenu i one su dale efekte. Novajlija Branislav Tomić se opasno razigrao i dao dva gola. Utakmica je prelomljena u 61. minutu kada je usledila dobro organizovana kontra i Tomić bio egzekutor. Drugi gol ovaj igrač je postigao u 81. Minute i postavio konačni rezultat od 3:0.

Predstoji još provera, rival će Napretku biti Celje, vicešampion Slovenije, a posle toga se Čarapani vraćaju u Kruševac.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track