KO JE ALDO KALULU, NOVI IGRAČ PARTIZANA: I braća mu igraju fudbal, najmlađi je u Milanu, GAĐALI SU GA BANANOM, visina mu je VRLINA
Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia, Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kralj

KO JE ALDO KALULU, NOVI IGRAČ PARTIZANA: I braća mu igraju fudbal, najmlađi je u Milanu, GAĐALI SU GA BANANOM, visina mu je VRLINA

Fudbal -

Aldo Kalulu dolazi u Partizan sa ozbiljnom reputacijom, igrača poniklog u Lionu i napadača koji je čak sedam godina igrao u francuskoj Lig 1 i Lig 2.

Aldo Kalulu
foto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Aldo Kalulu ima 27 godina, rođen je u Lionu, u čijoj fudbalskoj akademiji je počeo karijeru. Reprezentativac je Demokratske republike Kongo. Krasi ga velika brzina, igra na poziciji centralnog, ali i krilnog napadača. na instagramu sebe naziva "kraljem", pa mu u niku stoji "Aldo king".

Za Alda Kalulua se može slobodno reći da je "sitan, ali dinamitan", jer sa svojih 166 centimetara može da bude vrlo nezgodan za čuvanje. Kao slobodan fudbaler i bez obeštećenja dolazi u Humsku, gde će potpisati trogodišnji ugovor.

Aldo Kalulu
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Njegov bivši klub Sošo kažnjen je od FS Francuske zbog malverzacija sa novcem i nepokrivanja budžeta, tako da je većina fudbalera dobila čiste papire. Igrao je za Lion, odakle su ga slali na pozajmice u Ren i Sošo.

Nakon toga je otišao u Bazel, gde je igrao tri sezone, da bi jednu proveo u engleskom Čempionšipu, u dresu Svonsija. Posebno je zanimljiva epizoda u Bazelu, gde je igrao sjajno, ali su ga navijači rivalskog Ciriha na jednoj utakmici gađali bananama, pa je zbog rasizma odlučio da napusti Švajcarsku.

Poslednje dve godine Aldo Kalulu igrao je za Sošo. Iako je rođen u Lionu, preko roditelja ima poreklo iz Ruande i DR Kongo. Bivši je omladinski reprezentativac Francuske, a za DR Kongo debitovao je 24. marta 2023. godine na Afričkom kupu nacija.

Pjer Kalulu
foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njegova dva mlađa brata Žedeon i Pjer takođe se profesionalno bave fudbalom. Prvi igra na mestu desnog beka i član je Lorijena, a drugi i najmlađi je član slavnog Milana. Pjer Kalulu odigrao je na poziciji desnog beka ili štopera 76 utakmica za "roso-nere" sa kojima ima ugovor do 2025. godine. Jedini je od braće koji igra za reprezentaciju Francuske, mladu selekciju, ali bi prema pisanju tamošnjih medija mogao da dobije poziv selektora Didijea Dešana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track