POBEDA JE JEDINA OPCIJA ZA ČARAPANE: Napredak u nedelju dočekuje Železničar iz Pančeva
Foto: FK Napredak

1. kolo

POBEDA JE JEDINA OPCIJA ZA ČARAPANE: Napredak u nedelju dočekuje Železničar iz Pančeva

Fudbal -

U prvom kolu novog šampionata u Super ligi Srbije, u nedelju (30.07) od 18:55 sati, Napredak dočekuje Železničar iz Pančeva.

Verni Čarapani sa nestrpljenjem očekuju start svojih ljubimaca, konstatovano je na konferenciji za novinare.

-Svi igrači su spremni, pre nekoliko dana priključio nam se i kapiten Putinčanin, koji je uspešno završio rehabilitaciju posle hiruškog zahvata koji je imao. Ostalo nam je samo da u naredna dva dana otklonimo poslednje nedoumice koje imamo oko tima. Ono što je meni najvažnije i to sam više puta potencirao je odnos mojih igrača na terenu. I bez obzira na poraz od kragujevačkog Radničkog na domaćem terenu, u generalnoj probi, najvažnija mi je reakcija, šta se dešava i u svlačionici i na treningu. Raduje me i uliva optimizam što smo svi svesni i mana i vrlina i šta smo pokazali na toj utakmici. I mogu da kažem da ćemo protiv Železničara biti mnogo organizovaniji i spremniji. Što se tiče protivnika, proveo sam u Pančevu određeni period, poznajem većinu igrača i uopšte ih ne doživljavamo kao debitante, jer znam da su dve godine radili na stvaranju ove ekipe. Najvažniji je, ipak način na koji ćemo mi otvoriti utakmicu, kako ćemo odigrati, a svesni smo da od rezultata na otvaranju može da zavisi cela sezona, izjavio je šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Optimizam sa svojim šefom deli i kapiten tima Marko Putinčanin:

-Očekuje nas početak dugo iščekivanog prvenstva. Siguran sam da su svi igrači željni takmičarskog fudbala i borbe za bodove, ne samo u Napretku, već i u celoj Ligi. Smatram da smo apsolutno spremni da odgovorimo svim zahtevima, zadacima i ciljevima koji su ispred nas. U nedelju nas očekuje susret sa ekipom koja je ušla u viši rang i na početku zna da bude neugodno igrati protiv takvih rivala. Dobro je znana činjenica da je gro ekipa u Super ligi približnog kvaliteta i da će odlučivati segmenti. Zato je od izuzetnog značaja kako ćemo ući u utakmicu i izneti svoj stav, koji je pobednički i da na pravi način otvorimo prvenstvo, obećava uspešan start Putinčanin.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track