AUUU! PA OVO SU TEK KVALIFIKACIJE ZA LŠ! Nestvaran gol fudbalskog veterana! Saigrači i navijači se hvatali za glave (VIDEO)
Foto: Printscreen

SVAKA ČAST

AUUU! PA OVO SU TEK KVALIFIKACIJE ZA LŠ! Nestvaran gol fudbalskog veterana! Saigrači i navijači se hvatali za glave (VIDEO)

Fudbal -

Tek je završeno drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a bez preterivanja možemo da kažemo - imamo kandidata za gol sezone.

A, što da ne i kandidata za Puškaš nagradu, koju FIFA dodeljuje za najlepši gol u kalendarskoj godini.

U revanš meču drugog kola Galatasaraj je rezultatom 1:0 pobedio Žalgiris i tako obezbedio plasman u narednu rundu gde će za protivnika imati Olimpiju iz Ljubljane.

U prvoj utakmici odigranoj u Litvaniji rezultat je bio 2:2, a ekipu iz Istanbula u treće kolo odveo je Dris Mertens (36), nestvarnim pogotkom iz voleja.

Akturkoglu je iz kornera umesto u kazneni prostor loptu poslao prema Belgijancu koji se nalazio na nešto više od 20 metara od gola, loptu je "uhvatio" iz prve i fantastičnim udarcom oduševio je sve prisutne.

Saigrači, a verovatno i navijači, hvatali su se za glavu u neverici zbog onoga što su videli.

Mertens je najveći deo karijere proveo igrajući za Napoli (2013 - 2022). U Belgiji je kao mlad fudbaler promenio nekoliko klubova, a iz mlađih kategorija Genta otišao je u holandski AGOV, odkale je 2009. godine ostvario transfer u Utreht. Dve sezone kasnije kupio ga je PSV, a potom je usledio odlazak u Napulj.

Ekipu iz Istanbula je pojačao 2022. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track