SHVATIO KAKVU GLUPOST JE NAPRAVIO: Predsednik Fudbalskog saveza Španije se izvinio zbog poljupca na pobedničkom postolju
Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

SVETSKO PRVENSTVO

SHVATIO KAKVU GLUPOST JE NAPRAVIO: Predsednik Fudbalskog saveza Španije se izvinio zbog poljupca na pobedničkom postolju

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales izvinio se jer je zagrlio i poljubio fudbalerku Dženi Ermoso u usta na pobedničkom postolju tokom dodele medalja posle pobede reprezentativki Španije u finalu Svetskog prvenstva.

Španija je u nedelju u finalu Svetskog prvenstva u Australiji i na Novom Zelandu pobedila Englesku sa 1:0 i prvi put u istoriji osvojila titulu svetskog šampiona u ženskoj konkurenciji.

Uz brojne fudbalske zvaničnike i članove španske kraljevske porodice Rubijales je pozdravio fudbalerke na pobedničkom postolju. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Posle toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

"Moram da priznam da sam potpuno pogrešio. To je bilo bez zle namere, u trenutku velikog uzbuđenja. U trenutku smo to videli kao prirodno, ali se izvana stvorila pometnja. Moram da se izvinim, izvučem pouke iz ovoga i da shvatim da morate biti mnogo oprezniji kada ste predsednik", rekao je Rubijales, preneli su španski mediji.

Ermoso je posle svečane ceremonije tokom proslave titule u svlačionici rekla saigračicama da joj se potez Rubijalesa nije dopao.

U saopštenju Fudbalskog saveza Španije, Ermoso je navela da je to bio zajednički spontani gest zbog radosti osvajanja titule i da je ponašanje Rubijalesa prema njoj i svima ostalima bilo odlično.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track