NEPOŽELJAN U REPREZENTACIJI CRNE GORE ZBOG TRADICIONALNE ZASTAVE: Selektor Mijo Radulović opet izostavio najboljeg golmana
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

sramota

NEPOŽELJAN U REPREZENTACIJI CRNE GORE ZBOG TRADICIONALNE ZASTAVE: Selektor Mijo Radulović opet izostavio najboljeg golmana

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za utakmice protiv Litvanije i Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u septembru.

Lazar Carević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Na njemu ponovo nema Lazara Carevića (24) golmana Vojvodine, možda i najboljeg čuvara mreže u toj zemlji. Razlog je krajnje bizaran, pošto je nosio rukavice u tradicionalnim bojama zastave Crne Gore (crveno-plavo-belo) u martu na utakmici protiv Srbije. Trobojka u bojama crveno-plavo-belo bila je državna zastava Crne Gore za vreme kneževine i kraljevine, kada je njom upravljao Nikola Petrović.

- Na prošlom okupljanju, na utakmici sa Bugarskom, nosio sam iste rukavice kao na meču sa Srbijom - one tada nisu bile upitne. Što se tiče samih rukavica, taj model koristim godinama i moji sponzori kako izađe koji model u novoj boji mi iste šalju. Uostalom iste nose i Mark ter Štegen i Emilijano Martinez - rekao je Carević, a prenele Vijesti..

Crna Gora, Navijači, Lazar Carević
foto: Printscreen

Tada su pojedini navijači Crne Gore na stadionu napali Lazara Carevića, žestoko ga vređali i psovali. Niko iz FS Crne Gore nije stao u zaštitu svog golmana, što je rezultiralo da Lazar Carević za junske mečeve takođe ne stane na gol Crne Gore. Tada je selektor Mijo Radulović rekao da sam Carević treba da objasni što ga nema na spisku.

- Licemerno je da selektor Radulović mene poziva da ja objasnim zašto nisam došao, nakon intenzivnog razgovora. Za razliku od njega, ja smem reći istinu. Prilikom našeg razgovora, pre 20 dana je znao da neću doci, a tada smo se dogovorili i da preskočim ovo okupljanje - rekao je Carević i nastavio:

- Dan nakon incidenta obavio sam telefonski razgovor sa gospodinom Srđanom Kljajevićem (trener golaman reprezentacije Crne Gore op.a.) kojem sam pri dolasku u reprezentaciju poklonio iste rukavice da odnese njegovom sinu, tada te rukavice nisu bile srpske. U razgovoru je on, kao pomoćni trener, rekao da ako mislim da nosim te rukavice ne treba da dolazim da branim za Crnu Goru, što sam ja trenutno i uradio.

Miodrag Radulović
foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Tada se još jednom se osvrnuo na dešavanja pod Goricom 27. marta.

- Što se tiče događaja koji se "slučajno" desio protiv reprezentacije Srbije, bio sam šokiran da moji "navijači" vređaju mene i moju porodicu, kao nekoga ko nikada nije napravio nijedan prekršaj u reprezentaciji. S druge strane, sve mi je to bilo smešno što čujem i vidim ispred sebe. Nakon utakmice kada sam shvatio šta je pravi povod za takvo divljaštvo, bilo mi je smešno i u neverici sam čitao šta je pravi razlog zbog čega su oni bili revoltirani. Reprezentaciju sam doživljavao kao borbu za svoju državu, a ne kao političku jazbinu. Međutim, sva ova priča je nebitna i smešna - objasnio je Carević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track