ČARAPANSKI OPTIMIZAM PRED DUEL SA ZMAJEVIMA: Napredak dočekuje Voždovac u subotu u Kruševcu
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ČARAPANSKI OPTIMIZAM PRED DUEL SA ZMAJEVIMA: Napredak dočekuje Voždovac u subotu u Kruševcu

Fudbal -

Napredak je pred subotnji duel sa Voždovcem angažovao dva velika pojačanja - napadača Milana Bojovića i ofanzivnog vezistu Lazara Zličića, koji će biti u kombinaciji za duel sa Zmajevima.

O očekivanjima Čarapana pred ovu važnu utakmicu bilo je reči na konferenciji za štampu. Marko Putinčanin je izvesno vreme otsustvovao sa terena.

- Pred kraj prošle sezone osetio sam bol u petnoj kosti levog stopala, odradio sve analize i preglede i ustanovljeno je da imam burzitis na petnoj kosti i da je najbolje da se to otkloni hiruškim putem. Zakazao sam operaciju, uz maksimalnu podršku i saglasnost Kluba, i ogromnu pomoć, i operisao sam se u Kataru 22. maja, u bolnici Astetar, kod doktora Pitera Hudža, jednog od vodećih hirurga u svetu za sportsku medicinu, vezano za stopalo. Pre operacije mi je rečeno da će povratak na teren uslediti za mesec i po dana, odnosno do početka priprema. Tokom operacije, međutim, je utvrđeno da je oštećenje veće nego što se videlo na snimku i potom mi je objašnjeno da će oporavak trajati duže. Uz moju ogromnu želju, uz ljude koji su radili na tome, pokušao sam maksimalno da ubrzam oporavak. Mislim da sam pogrešio što sam igrao protiv Crvene zvezde, jer na toj utakmici se ponovo pojavio bol, koji je prouzrokovao da odsustvujem još nekoliko nedelja. Poslednjih nekoliko dana konačno treniram sa ekipom, ali nisam stopostotno spreman. Biću protiv Voždovca na raspolaganju stručnom štabu, naravno ne u punoj meri, ali za neku određenu minutažu. Želim da se zahvalim klubu, jer su mi maksimalno izašli u susret i pomogli da se operišem, kako bi se što pre oporavio. A, imam ogromnu želju da se što pre vratim, rekao je Marko Putinčanin.

Ofanzivni vezista je ranije igrao za beogradske zmajeve.

- Voždovac je trenutno u jako dobroj formi, a pokazatelj je da nisu izgubili ni jednu utakmicu od starta sezone. Mlada ekipa, igra kvalitetan fudbal. Sa druge strane mi smo na pozitivnom talasu posle pobede u Subotici i mislim da imamo sutra jedinstvenu priliku da potvrdimo subotički trijumf i da na miran način uđemo u dalji tok prvenstva, optimista je on.. Milan Bojović je tek nedelju dana pod Bagdalom I ne krije svoje zadovoljstvo. -Veoma sam zadovoljan, ponosan i privilegovan što sam postao deo Napretka, što sam potpisao za jedan ovako veliki, dobar i organizovan Klub, sa armijom navijača. Zatekao sam fenomenalnu grupu momaka i ljudi u Klubu, gde je atmosfera fenomenalna, što je preduslov za dobre rezultate. Posle pobede u Subotici, utakmica sa Voždovcem nam je veoma važna, da potvrdimo tu pobedu i da odemo na mini – pauzu u dobrom raspoloženju. Dolazi nam u goste mlada, nadahnuta ekipa, koja želi da se nadmeće, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i pobedimo. Pozvao bih sve navijače i ljubitelje fudbala u Kruševcu da dođu na stadion, da nam pruže veliku podršku, jer nam je jako potrebna, a mi ćemo se potruditi da se na kraju zajedno radujemo, pozvao je publiku da u velikom broju dođr na stadion “Mladost” kraj strelaca Super lige Srbije.

Voždovac u Lazarev grad stiže posle velike pobede nad Crvenom zvezdom.

- Uvek potenciram svoju ekipu. Mnogo nam znači trijumf u Subotici, jer usled spleta okolnosti do prethodne utakmice smo bili bez pobede i postignutog gola. Smatram da nam predstojeći susret daje veliku mogućnost, pored osvajanja tri boda. Da potvrdimo, pre svega, kvalitet naše grupe. Protiv vrlo organizovane ekipe Voždovca, koja u svakom trenutku zna šta hoće, naši igrači će biti u prilici da sebe testiraju, u koncentraciji, samoj pripremi i izvedbi utakmice. Apsoluto verujem u njih i smatram da će mnogo toga zavisiti od nas, ali moramo da budemo i obazrivi i da im ne dozvolimo da se na našem terenu osećaju kao kod kuće. Kao našu veliku prednost gledam i na činjenicu da igramo na travi, a Voždovac je u prethodnih pet kola igrao na „veštaku“. Ključno je kako ćemo otvoriti utakmicu, s obzirom da ekipa Voždovca voli da nametne svoj stil, veliki tempo. Spremni smo da mi budemo ti koji će kotrolisati dešavanja na terenu i mogu da kažem da sa velikim nestrpljenjem čekamo utakmicu, izjavio šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track