AKO OVO NE ISKORISTIMO... SRBIJA IMA NESTVARNU PRILIKU! Analitičari se oglasili: Orlove već poslali na Evropsko prvenstvo!
Foto: Starsport

IDEMO U NEMAČKU?!

AKO OVO NE ISKORISTIMO... SRBIJA IMA NESTVARNU PRILIKU! Analitičari se oglasili: Orlove već poslali na Evropsko prvenstvo!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na odličnom putu da posle 24 godine ponovo zaigra na Evropskom prvenstvu.

Ne možemo da kažemo da je naš tim briljirao u grupi G, ali posle pet odigranih utakmica, ekipa Dragana Stojkovića nalazi se u dobroj situaciji.

Uz remi protiv Bugarske i poraz od Mađarske, Orlovi imaju tri pobede i sa 10 bodova dele prvo mesto sa Mađarskom koja ima utakmicu manje.

Računajući i domaćina Nemačku, krajem novembra, kada budu odigrane i poslednje utakmice kvalifikacija, biće poznat 21 učesnik Evropskog prvenstva, dok će preostala tri mesta biti popunjena posle plej-ofa u Ligi nacija.

Srbija
foto: Starsport

Sudeći prema prognozama analitičara portala "weglobalfootball.com", Srbija ima 99 odsto šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora ima samo dva boda manje od našeg tima, međutim, zbog preostalog rasporeda, daju joj se izuzetno male šanse za plasman na šampionat starog kontinenta.

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra, a ukoliko Orlovi ne šokiraju u preostalim utakmicama i nađu se među učesnicima, najveće su šanse da zauzmu mesto u trećem šeširu.

Raspored grupe G:

14. oktobar

18.00: Bugarska - Litvanija

20.45: Mađarska - Srbija

17. oktobar

20.45: Litvanija - Mađarska

20.45: Srbija - Crna Gora

16. novembar

20.45: Bugarska - Mađarska

20.45: Crna Gora - Litvanija

19. novembar

15.00: Mađarska - Crna Gora

15.00: Srbija - Bugarska

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track