KURIR OTKRIVA! DŽAJA I PIKSI IMALI SASTANAK PRED MEČ SA BUGARIMA: Šta je predsednik Saveza rekao selektoru...
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

samo sloga

KURIR OTKRIVA! DŽAJA I PIKSI IMALI SASTANAK PRED MEČ SA BUGARIMA: Šta je predsednik Saveza rekao selektoru...

Fudbal -

Dragan Džajić, predsednik FS Srbije, veruje u selektora Dragana Stojkovića i fudbalere!

Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Orlovi danas, ukoliko pobede ili igraju nerešeno sa Bugarskom u Leskovcu (15.00) imaju istorijsku priliku da se posle 24 godine plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Time bi Srbija posle plasmana na Mundijal u Kataru vezala drugo veliko takmičenje. Odlazak na EURO 2024 u Nemačkoj prema onome što je Dragan Džajić rekao za Kurir imalo bi i dodatnu dimenziju za srpski narod i državu.

- Kad sam došao na čelo Savez cilje je bio odlazaka na Evropsko prvenstvo. Ništa se nije promenilo. Sve je u našim rukama i to je dobro. Grupa nije bila laka, iako je dosta potcenjivačkih komentara. Svi igraju fudbal, nema lakih rivala i svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno. Verujem da će tako biti i danas - govori za Kurir Dragan Džajić i nastavlja:

Dragan Džajić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Imamo veliku šansu da obradujemo sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Neko bi rekao da nas protiv Bugara čeka paklena utakmica, ali iskustvo nas uči da nema lakih i teških utakmica. Verujem da igrači i stručni štab, kao i svi mi u Savezu smo svesni značaja utakmice.

Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi sarađivali su u Crvenoj zvezdi kao direktor i fudbaler. Obojica su postali Zvezdine zvezde. Sada su im se putevi posle nekoliko decenija ponovo spojili u reprezentaciji Srbije. Pitali smo Dragana Džajića da li je razgovarao sa selektorom pred važnu utakmicu sa Bugarima.

- Naravno, pričali smo. Nema tu nekih tajni, niti nešto novo mogu ja njemu, ili on meni da kaže. On je čovek koji sastavlja tim i odlučuje. I tako treba da bude. Svaka priča i svaki razgovor mogu biti dobri. Obojica smo iz sveta fudbala, imamo veliko iskustvo. Nikada nije zgoreg porazgovarati sa nekim u koga veruješ.

Dragan Džajić
foto: FK Crvena zvezda

Fudbalska reprezentacija Bugarske deluje kao ranjeni lav, a takvi rivali su uvek opasni.

- Generalno sam uvek bio oprezan. Pa, tako i pred ovu utakmicu. Bugari nikada nisu bili lak rival, bilo kome. Samo se treba vratiti kroz istoriju. Dali su mnogo dobrih i velikih igrača. Nema potrebe da ih nabrajam. Svi znamo ko su... Stvarno velikani. Sa druge strane, Bugarska je u krizi rezultata. Dođe takav period. I Mađari su bili, pa su se podigli...

Prisetio se Dragan Džajić i utakmice u junu, kada je u Razgradu u okršaju dve selekcije bilo 1:1. Srbija je do boda stigla u 96. minutu golom Darka Lazovića.

- Nismo tako davno igrali protiv njih. Jedva smo izvukli nerešen rezultat. Za nas je najvažnije da sutra izađemo na teren sa samo jednim ciljem. Da pobedimo rivala i ostvarimo rezultat koji toliko želimo, onaj koji će nam doneti plasman na Evropsko prvenstvo.

Dragan Džajić, FSS
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Frapantan je podatak da Srbija nije bila učesnik evropskih prvenstava od 2000. godine. Danas je prilika da u Leskovcu razbijemo taj maler.

- Jeste, sada je pravi trenutak. Ne smemo da propustimo ovu šansu. Dug je period 24 godine. Ne sumnjam da će selektor i fudbaler krajnje ozbiljno pristupiti utakmici. Prema tome, očekujem da se kvalifikujemo. To bi mnogo značilo i za nas u Savezu, i za reprezentaciju, a posebno za naciju. Bio bi to ogroman uspeh - jasan je Dragan Džajić.

Kurir sport/A. Radonić

03:51

DRAGAN DŽAJIĆ BORDIĆE CRVENO-BELE U NEMAČKOJ Legendarni fudbaler o Hofenhajmu, Zvezdi u LE, 163. večitom derbiju (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track