SITI SE IZ SRBIJE VRAĆA SA POJAČANJEM? Zanimljivo lice na meti velikana!
Foto: Starsport

"BOMBA"

SITI SE IZ SRBIJE VRAĆA SA POJAČANJEM? Zanimljivo lice na meti velikana!

Fudbal -

Mančester siti stigao je u Beograd kako bi odigrao meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Crvene zvezde, ali je u Srbiji naciljao i potencijalno pojačanje.

Siti Grupa, koja drži u stopostotnom vlasništvu aktuelnog šampiona Evrope, naciljala je jednog od najvećih talenata srpskog fudbala, mladog Uroša Sremčevića iz lučanske Mladosti, preneo je Mozzart sport.

Sremčević, koji trenutno ima 17 godina, je zablistao ove sezone i na 14 utakmica u Superligi Srbije postigao je četiri gola, a pogodio je i protiv Crvene zvezde na Marakani. To je privuklo čelnike Siti Grupe koji bi da ga dovedu u neki od timova kojim rukovode, a Mladost se nada da bi za svog bisera mogla da dobije 3.000.000 evra.

Nikola Antić, Uroš Sremčević
foto: Starsport

Podsetimo Siti Grupa je krovna kompanija koja drži u stopostotnom vlasništvo Mančester siti. Pored njega i špansku Đironu, australijski Melburn Siti, američki Njujork Siti, belgijski Lomel, francusku Trou, italijanski Palermo, brazilsku Baiju, urugvajski Montevideo Siti Torke, a imaju udeo i u japanskoj Jokohami i kineskom Sičuanu.

Ova kompanija je u vlasništvu Abu Dabi Junajted Grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda al Nahjana, drugog čoveka kraljevske porodice UAE. Sa druge strane, čelni čovek Siti Grupe je aktuelni predsednik Mančester sitija Kaldon Mubarak.

Uroš Sremčević bio je na meti i Crvene zvezde i Partizana, ali večiti nisu dali adekvatnu ponudu lučanskoj Mladosti, te je vrlo verovatno da će 17-godišnjak uskoro postati igrač nekog od timova Siti Grupe. Ipak, za njegove usluge interesuje se i Anderleht, te ćemo uskoro videti gde će on nastaviti karijeru.

Kurir sport / Mozzart sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:43

Zvezda odradila trening u Bernu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track