EVO KO BI MOGAO DA NAPUSTI PARTIZAN OVE ZIME: Duljaj nije siguran! Prodaja napadača bi navukla gnev GROBARA! Tu je i mladi štoper
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

prelazni rok u humskoj

EVO KO BI MOGAO DA NAPUSTI PARTIZAN OVE ZIME: Duljaj nije siguran! Prodaja napadača bi navukla gnev GROBARA! Tu je i mladi štoper

Fudbal -

Zimski prelazni rok mogao bi da donese ozbiljna pomeranja u stručnom i igračkom kadru Partizana.

Miloš Vazura
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U Humskoj, rukovodioci zasad mudro ćute. Ne oglašavaju se kada je reč o treneru, ali ni o igračima, koji su posle ubedljivih utakmica u Superligi, posebno u derbiju, postali zanimljivi inostranim klubovima. Ne treba zaboraviti da je Partizan letos doživeo blamažu od danskog Nordsjelanda i ostao bez igranja u Evropi i ozbiljnih novčanih nagrada. Samim tim, budžet je prazan i valjalo bi ga popuniti. Kako? Pa, jedini način je prodaja igrača.

Ozbiljan problem u Humskoj predstavlja disbalans u izjavama i različito gledanje na određene stvari u klubu, između trenera Igora Duljaja i uprave kluba predvođene generalnim direktorom Milošem Vazurom. Iako je Igor Duljaj osigurao lidersku poziciju crno-belima posle jesenjeg dela sezone, njegov status nije definisan u Humskoj.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Posebno nakon izjava u kojima je istakao da mu uprava radi iza leđa i pregovara sa drugim trenerima. Govorio je i Igor Duljaj o poremećenim odnosima u Omladinskoj školi, isprozivao žestoko pojedince koji su na rukovodećim položajima u Partizanovoj fudbalskoj akademiji. Oglasio se posle toga i direktor Miloš Vazura, rekavši da ne prepoznaje sebe u onome što priča Igor Duljaj.

Posebnu glavobolju navijačima Partizana pravi Mateus Saldanja, brazilski napadač koji bi posle odlične polusezone, u slučaju milionske ponude mogao da napusti Humsku. Iako je direktor Miloš Vazura izjavio da Brazilac nije na prodaju, svašta je moguće, jer FK Partizan ima ozbiljan problem kada su finansije u pitanju. Njegova prodaja navukla bi još veći gnev Grobara prema upravi kluba, a poznato je da vatreni navijači Partizana bojkotuju utakmice u Humskoj.

Mateus Saldanja
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Sličan status ima i Kristijan Belić. I za njega postoji ozbiljan interes iz inostranstva, a kao i Saldanja važi za ključnog fudbalera Partizana tokom jesenjeg dela sezone. Stigao je prošlog leta u Humsku, kao kec iz rukava tadašnjeg trenera Ilije Stolice za bonus igrača. Iako je bio žestoko potcenjivan od strane navijača Partizana i od dela javnosti, Kristijan Belić se radom i zalaganjem izborio za mesto u startnih 11, a onda i ozbiljan status kod skauta stranih klubova.

Mladog defanzivca Mihajla Ilića (20) gledali su ljudi iz Bešiktaša na večitom derbiju. Daroviti defanzivac Partizana i mlade reprezentacije zapao je za oko Sametu Ajbabi, direktoru Bešiktaša koji je 171. derbi posmatrao u društvu menadžera Duška Tošića. Pitanje je samo da li Turci planiraju da kupuju mladog štopera, ili ga samo prate. Mihajlo Ilić prema Transfermarktu vredi 1.800.000 evra, ali jasno da bi Partizan u slučaju prodaje tražio znatno više novca.

Mihajlo Ilić
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Partizan će pokušati da zaradi na prodaji Sameda Baždara, Siniše Saničanina i Kvinsija Meniga, koji imaju dozvolu za odlazak. Realno, deluje da crno-beli pristojan novac mogu uzeti samo na Baždaru koji ima 19 godina, ali je pitanje da li su iz Juventusa i Fenerbahčea, koji su ga pratili ranijih godina, danas zainteresovani. Naime, Baždar je imao slabu minutažu i nije bio starter u Partizanu.

Enigma je i pozicija koju imaju Danilo Pantić, Andrija Pavlović i Marko Živković, iskusni fudbaleri koje je otpisao trener Igor Duljaj. Ono su tokom jesenjeg dela sezone bili skrajnuti i nisu ulazili ni u protokol. Pantiću i Pavloviću ističu ugovori na leto i oni će gotovo sigurno već ove zime otići, dok je Živković potpisao do juna 2025. godine.

Matija Popović
foto: FSS

Ugovori na leto ističu Bibarsu Nathu i Nemanji Stevanoviću, pa bi i njih dvojica tokom zime mogli da napuste Partizan. U prvim danima sledeće godine crno-bele će napustiti i Matija Popović, jedan od najtalentovanijih srpskih mladih fudbalera, koji će karijeru nastaviti u Milanu, iako je imao poziv Mančester sitija i Borusije iz Dortmunda. To je preozbiljan problem, jer je momak koji konstitucijom i igrom neodoljivo podseća na Sergeja Milinkovića-Savića trebalo da bude višegodišnji ozbiljan projekat FK Partizan. A, sada će otići na San Siro za trening kompenzaciju.

Partizan će svakako osvežiti igrački kadar ove zime, ali će izbor igrača zavisiti od trenera, odnosno od situacije, da li Igor Duljaj ostaje na mestu šefa struke, ili dolazi neko drugi. Zasad je sigurno da su crno-beli kontaktirali Adema Ljajića, svog bivšeg igrača i člana Novog Pazara. Crno-belima je zanimljiv i njihov bivši omladinac Vladimir Radočaj, koji je eksplodirao u IMT.

Kurir sport/A. Radonić

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track