NAJBRUTALNIJI FAUL U ISTORIJI PREMIJER LIGE Igrač završio na KISEONIKU, umešala se i policija! Za ZATVOR, ali ne i za isključenje!
Foto: Printscreen

šok potez

NAJBRUTALNIJI FAUL U ISTORIJI PREMIJER LIGE Igrač završio na KISEONIKU, umešala se i policija! Za ZATVOR, ali ne i za isključenje!

Fudbal -

Neretko se dešava da neki veoma brutalni faulovi ostanu nekažnjeni, a jedan od najdrastičnijih primera gde su sudije propustile da kazne krvnički start fudbalera viđen je 2006. godine u engleskoj Premijer ligi.

Fudbaler Mančester sitija Ben Tačer napravio je prekršaj koji Englezi smatraju najbrutalnijim u istoriji Premijer lige.

Tačer je iz čista mira laktom je snažno udario igrača Portsmuta Pedra Mendesa u glavu. Igrač Portsmuta je prvo izgubio svest, a lekari su morali da priključe nesrećnog fudbalera na kiseonik da ga povrate.

Za ovaj start Tačeru je bukvalno malo falilo da ode u zatvor, ali ne i da zaradi isključenje, pošto mu je sudija, verovali ili ne, pokazao samo žuti karton!

Navijači Porsmuta nakon meča zahtevali su od mančesterske policije da otvori istragu. Smatrali su da je Tačerov napad na protivnika bio toliko brutalan da zahteva dodatnu istragu.

Nakon istrage policije, Fudbalske asocijacije Engleske pa i samog kluba Tačer je suspendovan prvo na šest, zatim na osam mečeva, oduzeta mu je šestonedeljna plata, a dobio je i uslovnu kaznu od dve godine.

Ipak, za ono što je uradio na terenu - to je blaga kazna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track