ČUKARIČKI PREDSTAVIO NOVOG TRENERA! Gordan Petrić: "Da pokažem i dokažem šta mogu da uradim..."
Foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

čukarički

ČUKARIČKI PREDSTAVIO NOVOG TRENERA! Gordan Petrić: "Da pokažem i dokažem šta mogu da uradim..."

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog ovog snežnog utorka započeli su pripreme za prolećni deo sezone u Superligi, i to pod vođstvom novog trenera.

Na Banovom brdu, danas je promovisan Gordan Petrić, koji je pred okupljenim novinarima izneo svoja očekivanja i prve utiske:

- Vraćam se posle sedam godina, jedan od razloga je što smo ostali dužni jedni drugima kad su u pitanju rezultati, da pokažem i dokažem šta mogu da uradim. Poznajem Čukarički, znam dosta igrača iz lige i reprezentacije. Za mene nije ništa novo što sam došao ovde - rekao je Petrić na početku svog izlaganja i potom dodao:

- Ono što treba da uradimo jeste da se na ovim utakmicama koje su uslovno dobijene uzimaju bodovi. Nadam se da će igrači sada imati svežinu i da ćemo da dobijemo što sto bi trebalo.

Čukarički, FK Čukarički, Gordan Petrić
foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

Govorio je Petrić o prelaznom roku...

- Čukaricki je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji treba da odluče. Naravno da ću ja dati završnu reč kad su u pitanju odlasci i dolasci. Igrači koji su na spisku, to je dovoljno, da li treba napadac - verovatno. Moram i ja da stvorim bolju sliku. Imam dovoljno igrača, na istom su nivou i može da bude neke problematike za mene, ne mogu svi da igraju i treba da “hendlujete.” U ostalim klubovima imate 13-14 koji se nadopunjuju. Ima dosta talentovanih igrača i svi moraju da znaju da će tu dosta biti dečijih bolesti.

Ne krije iskusan stručnjak da je u jedno momentu razmišljao o tome da završi trenersku karijeru.

- Ja to u sebi imam pa imam. U Partizanu sam bio umoran i stvarno se nisam osećao dobro. To je kontrolisano, ali iz Partizana sam otišao i zato što sam bio nezadovoljan zbog mnogo stvari. Tu neku odgovornost je trebalo da preuzmem. Ispali smo od Šerifa, izgubili bodove u SL. U jednom trenutku jesam razmišljao o povlačenju. Bio sam prazan sto se tiče nekih mojih stvari, dok na druge nisam mogao da utičem. Ali kako pričate sa ljudima koji su u fudbalu, stigli su saveti da sam mlad da bih završio na padelu, gledao vodu i uživao.

Čukarički, FK Čukarički, Gordan Petrić
foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

Petrić je rođen u Beogradu 30. jula 1969. godine. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama OFK Beograda, a posle debija za prvi tim Romantičara nastupao je još za Partizan, škotske timove Dandi junajted, Rendžers i Harts, engleski Kristal Palas, grčki AEK i kineski Sičuan.

Trenersku karijeru Petrić je počeo u Bežaniji, predvodio je potom Sinđelić, Zemun, Čukarički, Rad, kiparski AEL, slovenačku Goricu i Partizan. Petrić će sa Čukaričkim ugovor potpisati na 18 meseci, a prvu prozivku izvršiće u utorak, 9. januara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track