RAZAPINJALI SRBINA, PLJUVALI GA NAJSTRAŠNIJE - A SADA GA DIŽU U NEBESA: Španski mediji sipaju hvalospeve na račun Luke Jovića!
Foto: EPA Daniel Dal Zennaro

promenili ploču

RAZAPINJALI SRBINA, PLJUVALI GA NAJSTRAŠNIJE - A SADA GA DIŽU U NEBESA: Španski mediji sipaju hvalospeve na račun Luke Jovića!

Fudbal -

Čudesan preporod karijere Luke Jovića privukao je veliku pažnju španskih medija.

Dogodilo se nešto što je doskora bilo potpuno nezamislivo - španski mediji se utrkuju ko će više hvalospeva da napiše na račun srpskog fudbalera, koji u poslednje vreme briljira na terenu.

Srpski golgeter se preporodio u Milanu. Iako nema veliku minutažu, redovno trese mreže i postaje odlučujući faktor za slavni italijanski klub.

Luka je u poslednja 402 minuta igre zabeležio sedam golova i jednu asistenciju, pa nije ni čudo što su i Španci rešili da mu skinu kapu za ovaj neverovatan učinak.

Nakon transfera karijere i prelaska u Real Madrid za 60 miliona evra, karijera mu je krenula silaznom putanjom, pa je često bi na meti brutalnih kritika španskih medija. Nisu ga štedeli, govorili su da je veliki promašaj i koristili svaku priliku da ga prikažu u negativnom svetlu.

Luka Jović
foto: Profimedia

Sada ih je naterao da promene ploču!

U subotu mu je samo jedan minut igre bio dovoljan da zatrese mrežu protivnika donese svom timu važan trijumf.

Fudbaleri Milana pobedili su na gostovanju Frozinone rezultatom 3:2 u sklopu 23. kola Serije A, a čovek odluke bio Jović.

Igrao se 81. minut kada je Luka rešio pitanje pobednika, a zanimljivo je da je u igru ušao svega 60 sekundi ranije.

Još jednom sjajnom partijom uspeo je da oduševi i španski "As" koji je istakao da "Jović postaje odlučujući faktor za Milan".

"Bivši Madriđanin je nezaustavljiv od decembra. Ima sedam golova i jednu asistenciju u poslednjih deset nastupa, iako ima samo 402 minuta na terenu. Davao je gol na svakih 50 minuta igre", ističe ugledni španski portal.

Luka Jović
foto: NaFoto / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pohvale stižu i od novinara "Mundo Deportiva".

"Ponovo je Luka Jović ušao u igru sa klupe i svojim golom spasao Milan", piše španski portal i ističe da je Jović sjajno iskoristio šansu i zabeležio pet gol ove sezone u Seriji A.

Kurir sport/J.M./As

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track