E, SAD SMO SVE ČULI! POZNATI FUDBALER POBESNEO NA SUDIJE, PA IZNEO ZANIMLJIV PREDLOG: Možda bi trebalo uvesti karton za arbitre!
Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

predlog

E, SAD SMO SVE ČULI! POZNATI FUDBALER POBESNEO NA SUDIJE, PA IZNEO ZANIMLJIV PREDLOG: Možda bi trebalo uvesti karton za arbitre!

Fudbal -

Fudbaleri Majorke bili su veoma blizu osvajanja boda protiv favorizovanog Real Sosijedada, međutim primili su gol u nadoknadi vremena za 2:1 i tako zakomplikovali borbu za opstanak.

Imao je klub sa Balearskih ostrva prednost, ali je prelomni trenutak utakmice bilo isključenje kapitena domaćih Antonija Railja. On je dobio dva kartona u razmaku od samo desetak sekundi. Prvi zbog udaranja Umara Sadika, a drugi zbog ironičnog aplauza prema sudiji Pablu Gonzalesu Fuertesu.

Posebno ljut na sudiju Fuertesa bio je napadač domaćih Abdon Prats koji je u izjavi za medije rekao da bi trebalo razmisliti o uvođenju kartona za sudije.

- Moramo da se posvetimo onome što radimo. Pokreće se tema o plavom kartonu, pa bi možda trebalo i da izmisle jedan za sudije... Svi znamo Antonija (Railja), on živi za fudbal, baš kao i Majorka. Njegov gest ka Pablu je usledio kada je video karton jer je smatrao da nije dirao Sadika. U tom gestu nije bilo agresivne namere, nije to bila tako velika stvar, pogotovo ne dva minuta pred odlazak na pauzu - rekao je Prats.

Podsetimo, plavi karton o kome se u poslednje vreme sve češće govori dodeljivao bi se za određene faulove koji su jači od žutog, ali nisu za crveni, kao i za nepoštovanje sudija. Donosio bi meru privremenog isključenja iz igre u trajanju od najverovatnije deset minuta.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track