OD NEVINOSTI, PREKO POLNOG ORGANA, DO DROGE! Svet fudbala čuo je brojne BIZARNE izjave: Ovo su NAJLUĐE, tu je i jedan Srbin!
Foto: Alberto Estevez / Avalon / Profimedia

Šta si to rekao!?

OD NEVINOSTI, PREKO POLNOG ORGANA, DO DROGE! Svet fudbala čuo je brojne BIZARNE izjave: Ovo su NAJLUĐE, tu je i jedan Srbin!

Fudbal -

Profesionalni sport generiše ogromne svote novca, akteri na terenu su plaćeni više nego ikada, a usled političke, verne i rodne korektnosti svedoci smo "suvoparnih" izjava pre i posle mečeva.

Obično se izgovaraju klišei poput: "Ostavićemo srce na terenu", "Daćemo 100 posto svojih mogućnosti", "Poštujemo protivnika, biće teška utakmica" i mnogi drugi.

Međutim, u moru ovakvih obraćanja novinarima i dalje postoje oni koji idu u drugu krajnost, pa smo tako svedoci potpuno "ludih" izjava sportista, nakon kojih svi ostanemo u čudu i zapitamo se : "Šta si to upravo rekao!?".

Poslednja takva, koja ulazi u konkurenciju za najluđu izjavu veka, dolazi od fudbalera norveškog Rozenberga, Olea Saetera, koji je postigao spektakularan pogodak u pobedi svog tima protiv Sandefjorda (2:0), a zatim je šokirao čitavu planetu.

Saeter je ušao sa klupe, dao gol sezone, a ubrzo posle toga i, u najmanju ruku skandaloznu izjavu za norvešku televiziju TV2 Sport.

- Večeras kad dođem kući uzeću telefon u jednu ruku a svoj polni organ u drugu. Gledaću taj gol. Biće ovo duga noć - rekao je Saeter i šokirao javnost.

Nije ovo prvi puta da neki fudbaler da šokantnu izjavu, a jedna od najpoznatijih je delo Klaudija Kaniđe, bivšeg argentinskog fudbalera i reprezentativaca koji je bez stida rekao:

- Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman.

Klaudio Kaniđa
foto: Kelly Schöbitz / APA / Profimedia, Jimmy D'Angelo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Još jedan od fudbalera koji je tokom čitave karijere bio bez dlake na jeziku i čije se izjave prepričavaju je legendarni Zlatan Ibrahimović, a ovo su neke od najzanimljivijih:

Zlatan Ibrahimović
foto: Printscreen

- Kada mene kupujete, vi kupujete „ferari”. Kada vozite „ferari”, u njega sipate najbolje gorivo, odlazite na auto-put i pritisnete gas do kraja. Gvardiola je u mene sipao dizel i vozao me po selu. Trebao je da kupi „fijat”.

- Mogu da igram na bilo kom mestu u timu. Ovakav igrač može da bude i golman, toliko sam dobar.

Pored skandaloznih izjava, imamo i one duhovite, a u njima prednjači bivši engleski fudbaler Piter Krauč.

Piter Krauč
foto: Reuters

- Šta bih bio da nisam poznati fudbaler? Bio bih nevin...

Na pitanje zašto nikada nije skinuo dres tokom proslave gola imao je urnebesan odgovor.

- Ne bih želeo da pokazujem svoje pileće grudi ni pred kim. Mislim da to svetu nije potrebno. A verovatno bih i dobio žuti karton.

Nastavio je u istom maniru o svom telu..

- Nemam nijednu tetovažu zato što moji mišići nisu dovoljno veliki da bi one bile jasno vidljive na mom telu.

Bilo je upečatljivih izjava i na našim terenima, a jedna od legendarnih je ona Milana Lole Smiljanića nakon "večitog derbija".

- Milsim da smo zatvorili stadion. Pokazali smo ko smo i šta smo! Pokazali smo srce i karakter, a Crvena zvezda neka sad osvoji titulu ako hoće, ako ih nije sramota naravno...

Još jedan monolog koji je uzburkao javnost je obraćanje novinarima Amara Osima, trenera Željezničara, koji je na slikovit način objasnio brzinu Kilijana Mbapea.

- Zaboravite da će naše ekipe ikada biti spremne kao evropske. Ljudi ne shvataju da nije stvar u količini i kvalitetu treninga, već u materijalu. Kada veliki klubovi plaćaju nekog stotinu miliona, ne plaćaju toliko jer je lep ili ima lepe zube. Svi ovi igrači koje plaćaju enormno su 'životinje' fizički. Pogledajte Mbapea... Frajer je brži od mog psa. A moj pas je brz! Nejmar je neverovatan - brz, izdržljiv, menja pravac... Pričam samo o fizičkim karakteristikama. Imaju neverovatan genetski potencijal, to je neko prepoznao i zato dao ogroman novac.

Koja je vaša omiljena sportska izjava koja izlazi "izvan okvira"? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track