MITROVIĆ JE EKSTREMNO VAŽAN ZA IGRU SRBIJE, ALI... POSTOJE ALTERNATIVE: Nacija i selektor ne treba da strahuju! Imamo TOP NAPADAČE
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia, Mike Kireev/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia, Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

bez straha

MITROVIĆ JE EKSTREMNO VAŽAN ZA IGRU SRBIJE, ALI... POSTOJE ALTERNATIVE: Nacija i selektor ne treba da strahuju! Imamo TOP NAPADAČE

Fudbal -

Povreda zadnje lože Aleksandra Mitrovića jeste veliki problem za selektora Dragana Stojkovića Piksija pred Evropsko prvenstvo, ali ne i nerešiv.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Fakat je da je Aleksandar Mitrović imao i ima najvažniju ulogu u sistemu i postavci igre selektora Dragana Stojkovića. Centarfor Al Hilala ključan je fudbaler u napadu i što je najvažnije, ekstremno produktivan. Otuda i zabrinutost kod Piksija i članova stručnog štaba hoće li popularni Mitar biti spreman za EURO u Nemačkoj.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Zvanično Aleksandru Mitroviću predstoji pauza od šest nedelja, što uz oporavak i treninge jasno ukazuje da će biti spreman za EP, ali je pitanje koliko će moći da pomogne srpskoj reprezentaciji, jer neće biti u takmičarskom ritmu, dok će forma svakako biti upitna. Ne treba zaboraviti, da je selektor Dragan Stojković jasno rekao da će na EURO voditi samo zdrave i spremne fudbalere, jer je naučio lekciju na mundijalu u Kataru, kada je u ekipi imao veliki broj rekonvalescenata, što se itekako odrazilo na igru i rezultat nacionalnog tima.

Dušan Vlahović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Dobra stvar u celoj priči oko igranja ili neigranja Aleksandra Mitrovića na EP, jeste da Srbija na poziciji napadača ima itekako kvalitetne alternative. Dušan Vlahović je prvi pik, najskuplji i najkvalitetniji centarfor, s obzirom na prvenstvo i klub za koji igra, te cenu na svetskom tržištu. Žele ga brojni klubovi iz Premijer lige, mada je najverovatnija varijanta da ostane u Torinu.

Luka Jović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Tu je i Luka Jović, koji je posle dužeg vremena pronašao sebe i počeo da postiže golove. Milan mu veruje, spremaju mu novi ugovor što jasno govori da bi mogao da se vrati u staru formu. Sve ovo navedeno može samo da raduje selektora Dragana Stojkovića.

Srbija, Fudbalska reprezentacija Srbije, Dejan Joveljić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pored dvojice sjajnih napadača Juventusa i Milana, selektor Srbije Dragan Stojković ima još nekoliko kvalitetnih rešenja za napad. Dejan Joveljić igra kao preporođen u Los Anđeles Galaksiju. Petar Ratkov polako, ali sigurno traži svoje mesto u Salcburgu.

Petar Ratkov
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Sve navedeno pokazuje da ne bi trebalo da bude straha kod navijača i selektora Stojkovića, pa čak i da Aleksandar Mitrović ne bude spreman. Bez obzira na njegov veliki značaj u reprezentaciji. Opet, svi u Srbiji veruju da će se korpulentni napadač oporaviti, sanirati povredu zadnje lože i naći na spisku od 23 putnika za EP u Nemačkoj.

Aleksandar Mitrović

Godine: 29

Golovi: 57

Utakmice: 89

Klub: Al Hilal

Vrednost: 28.000.000

Dušan Vlahović

Godine: 24

Golovi: 13

Utakmice: 25

Klub: Juventus

Vrednost: 65.000.000

Luka Jović

Godine: 26

Golovi: 10

Utakmice: 33

Klub: Milan

Vrednost: 7.000.000

Dejan Joveljić

Godine: 24

Golovi: 2

Utakmice: 6

Klub: LA Galaksi

Vrednost: 3.000.000

Petar Ratkov

Godine: 20

Golovi: /

Utakmice: 1

Klub: Salcburg

Vrednost: 6.000.000

* kolone "golovi" i "utakmice" označavaju učinak u reprezentaciji Srbije

Kurir sport

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track