ROĐEN U POGREŠNO VREME! Partizan ima ZVER na golu, ali je konkurencija u reprezentaciji VELIKA: Da li Jovanović može do poziva?
Foto: Starsport

blista

ROĐEN U POGREŠNO VREME! Partizan ima ZVER na golu, ali je konkurencija u reprezentaciji VELIKA: Da li Jovanović može do poziva?

Fudbal -

Kakav golman? Strašan golman! Ali, rođen u pogrešno vreme... Ovako se najbolje može opisati čuvar mreže Partizana Aleksandar Jovanović koji iz utakmice u utakmicu čuva crno-bele i održava nadu da će neki trofej konačno ponovo doći u vitrine kluba iz Humske.

Jovanović je protiv Voždovca u četvrtfinalu Kupa Srbije odbranio tri jedanaesterca, jedan u regularnom delu i dva u penal seriji, te je ponovo bio heroj Partizana!

00:04

Prvi penal u Humskoj

00:34

Penal koji je odveo Partizan u polufinale

Podsetimo, da je majstor za penale dokazao je i protiv Grafičara kada je sprečio bruku i obezbedio crno-belima nastavak takmičenja u Kupu Srbije, ali i u dvomeču sa Sabahom kada su se navijači prvi put upoznali sa njegovim kvalitetima.

Aleksandar Jovanović ove sezone blista i ko kaže da su intervencije prilikom šuteva sa bele tačke njegov jedini kvalitet, taj nema dodirnih tačaka sa fudbalom! Rođeni Nišlija od dolaska iz Apolona branio je i moguće i nemoguće, a posebno će ostati upamćene utakmice protiv Nordsjelanda (5:0) kada je sprečio najveću bruku u istoriji kluba i Crvene zvezde na Marakani (2:2) gde je na trenutke delovalo da Partizan ima dva ili tri golmana ispred gola!

Vadio je crno-bele i na nekim, uslovno rečeno manjim utakmicama, te se već sada može reći da je jedan od najboljih golmana u istoriji Partizana i da je njegov transfer bio džekpot (stigao za 450.000 evra iz Apolona).

Jovanović je dokazao da poseduje kvalitet, ali mu sreća definitivno nije saveznik. Čuvar mreže Partizana rođen je 1992. godine i za reprezentaciju Srbije branio je samo jednom, na prijateljskom meču protiv Ukrajine 2016. godine kada su "Orlovi" poraženi sa 2:0, a on je na terenu proveo 45 minuta i primio jedan gol i to iz penala.

Da je rođen desetak, petnaest godina ranije Aleksandar Jovanović bi partijama koje pruža verovatno bio prvi golman nacionalnog tima Srbije. Ipak, sada je konkurencija paklena i naša zemlja ima vrhunske golmane koji brane na visokom nivou u ligama petice.

Aleksandar Jovanović, Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

Vanja Milinković-Savić dominira u Seriji A, Predrag Rajković odličan je u La Ligi, Đorđe Petrović skrenuo je pažnju na sebe brutalnim partijama u Premijer ligi, a uz njih tu je talentovani Mile Svilar koji je sebe video kao golmana Belgije, pa je veliko pitanje da li će se ponovo naći među "Orlovima". I pored velike konkurencije, Jovanovićevo ime se sve češće spominje među kandidatima za nacionalni tim i ne bi bilo čudno da ga Dragan Stojković Piksi pozove, makar za neku prijateljsku utakmicu.

Golman Partizana bio je previše mlad kada je konkurencija bila slabija, sada je u najboljim godinama, ali će morati da uđe u koštac sa mlađim čuvarima mreže koji brane u najkvalitetnijim ligama, da nastavi sa fenomenalnim partijama, pokuša da vrati neki trofej u Humsku i nada se šansi u dresu reprezentacije.

Šta vi mislite, da li Aleksandar Jovanović zaslužuje poziv u reprezentaciju?

BONUS VIDEO:

03:13

Ivica Kralj Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track