"GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI" Objava Nemanje Matića ZAPALILA društvene mreže! Srbin je RAZOČARAN i OGORČEN!
Foto: ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

oglasio se

"GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI" Objava Nemanje Matića ZAPALILA društvene mreže! Srbin je RAZOČARAN i OGORČEN!

Fudbal -

Srpski fudbaler Nemanja Matić oglasio se na društvenim mrežama, sa jasnom aluzijom na odluku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o takozvanom "Kosovu". Nakon što je to telo usvojilo preporuku za prihvatanje aplikacije "Kosova" u Savet Evrope, a na osnovu izveštaja grčke poslanice Dore Bakojani, nije teško pretpostaviti na koga je jedan od naših najboljih fudbalera mislio kada je napisao: "Eh Grci bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti..."

Za izveštaj grčke poslanice Dore Bakojani glasao je 131 poslanih Parlamentarne skupštine, protiv je bilo 29, a 11 je bilo uzdržano. Sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope trebalo bi da bude održan 16. i 17. maja u Strazburu, u zemlji u kojoj Matić ovog proleća igra sa velikim uspehom za Lion.

Komitet ministara, izvršno telo Saveta Evrope, odluku donosi dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Savet Evrope je najstarije zajedničko političko telo u Evropi i "posvećeno je zaštiti i promovisanju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava". Njene članice su sve evropske države osim Belorusije, a nakon usvajanja izveštaja Dore Bakojani, na putu prijema je i samoproglašeno "Kosovo".

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track