KRALJEVI LOPOVLUKA! Ovo je istorijat najvećih prevara u korist Real Madrida u Ligi šampiona: POGLEDAJTE 8 EPSKIH PLJAČKI (VIDEO)
Foto: Eurasia Sport Images / Sports Pr / Zuma Press / Profimedia

sumnjivo

KRALJEVI LOPOVLUKA! Ovo je istorijat najvećih prevara u korist Real Madrida u Ligi šampiona: POGLEDAJTE 8 EPSKIH PLJAČKI (VIDEO)

Fudbal -

Mnogo bure podiglo se nakon revanš meča Reala i Bajerna u Madridu u kome je domaći klub sa dva gola Hoselua u samoj završnici utakmice sebi trasirao put u finale Lige šampiona.

Sporna situacija desila se u 14. minutu nadoknade kada je Matijas De Liht postigao gol za produžetak.

Međutim, gol je poništen, jer je akcija prekinuta zbog navodnog ofsajda. Pomoćni sudija je podigao zastavicu iako je situacija bila na granici ofsajda i ne može se sa sigurnošću tvrditi da je Holanđanin našao u nedozvoljenoj poziciji.

Real Madrid, Bajern
foto: Pritnscreen

VAR nije mogao da se gleda, jer je linijski sudija signalizirao ofsajd i na taj način se oglušio o preporuke sudijske komisije. Već nekoliko godina unazad, praktično od kada se VAR pojavio, preporuka UEFA je da se u sumnjivim situacijama zastavica ne diže dok se ne završi akcija, pa tek onda da se pogleda snimak.

Očigledno je da se pomoćni sudija iz samo njemu poznatih razloga odlučio na ovu odluku i prosto je neverovatno kako sudije na ovom nivou nisu ispoštovale pravilo koje je već sada poznato široj javnosti.

Simon Marčinjak
foto: DAISUKE Nakashima / AFLO / Profimedia

Očigledno je da je nešto drugo po sredi, a to nas je podstaklo da uradimo istorijat krađa u korist Reala iz Madrida, jer je simptomatično da sve najveće nepravde idu njima na ruku.

1. Finale Kupa šampiona 1957. Real Madrid – Fjorentina 2:0

Drugo izdanje Kupa šampiona u kojem je Real branio titulu. Finale se igralo upravo na Santijago Bernabeu a rival je bila Fjorentina. Ističe se da je vodeći gol Alfredo di Stefano postigao iz penala, koji nije postojao, jer je prekršaj napravljen van kaznenog prostora. Čak je i legendarni Pako Hento u intervjuu 2014. priznao da je penal bio sumnjiv. Fjorentinin igrač Đuzepe Virđili istakao je da njegov tim bio opljačkan, pošto pre penala nije priznat gol Violi, iako je posle njegovog udarca lopta prešla gol liniju.

2. Četvrtfinale Lige šampiona 2018. Real Madrid – Juventus 1:3 (prvi meč 3:0 za Real)

Jedna od najočiglednijih krađa u poslednjih nekoliko godina dogodila se u revanš meču četvrtfinala, kada je "Stara dama" uspela da nadoknadi minus od tri gola iz prvog meča. Ipak, u nadoknadi vremena posle duela Benatije i Lukasa Vaskesa dosuđen je sporan penal, koji verovatno 95% sudija ne bi sviralo. Arbitar je bio neumoljiv, a Ronaldo je najstrožu kaznu pretvorio u gol. I danas traju polemike oko toga da li je bio penal, a velika većina smatra da nema govora o faulu.

3. Osmina finala Lige šampiona 2018. Real Madrid – Pari Sen Žermen 3:1

Iste sezone samo rundu ranije prisustvovali smo još jednoj nepravdi ovoga puta prema Parižanima. Dve situacije su sporne. Penal Lo Selsa nad Tonijem Krosom u 45. minutu utakmice pri vođstvu Parižana 1:0, a da kod 1:1 nije dosuđeno igranje rukom Serhija Ramosa u šesnaestercu. Real je u revanšu u Parizu pobedio 2:1 golom Krosa u 80. minutu i prošao u četvrtfinale.

4. Četvrtfinale Lige šampiona 2017. Real Madrid – Bajern 4:2 posle produžetka

Kao primer kako se krade na fudbalskom terenu najbolje je da se pokaže primer Mađara Viktora Kašaija koji je Bavarce u revanšu "ojadio". Posle Minhenskih 1:2, isti rezultat bio je na Bernabeu i igrali su se produžeci. Real je na kraju slavio 4:2, ali golovi Kristijana Ronalda za 2:2 i 3:2 bili su iz očiglednog ofsajda. Tim golovima prethodio je i crveni karton Arturu Vidalu koji je "gle čuda" opet bio sporan. Na to je posle jučerašnje utakmice podsetio i igrač Bajerna Tomas Miler koji je rekao da se "ovde sporne situacije dešavaju previše često" jasno aludirajući na duel pre sedam godina.

5. Finale Lige šampiona 2016. Real Madrid – Atletiko Madrid 1:1, Real slavio posle penala

Madridski rivali sastali su se u finalu Lige šampiona dva puta u tri godine i oba puta bio je uspešniji Real. Međutim, priznanje engleskog sudije Marka Klatenburga da je priznao gol Serhija Ramosa iz ofsajda jasno ukazuje na kontroverze. Englez je očigledno znao da je gol neregularan, ali je pustio da stvari idu zamišljenim tokom.

6. Finale Lige šampiona 2014. Real Madrid – Atletiko Madrid 4:1 posle produžetaka

Ni ovo sada već čuveno finale nije moglo da protekne bez spornih situacija. Madriđani su bili pred porazom, ali je Serhio Ramos "nebeskim" skokom doneo svom timu izjednačenje u 91. minutu i produžetke u kojima su "Kraljevići" rutinski slavili. Ipak, tom skoku Ramosa je navodno prethodio faul Gereta Bejla koji mu je pravio blok.

7. Finale Lige šampiona 1998. Real Madrid – Juventus 1:0

Jedini gol u amsterdamskom finalu kojim je Real osvojio titulu posle 32 godine postigao je Predrag Mijatović. Ali se bivši igrač Partizana nalazio u ofsajdu posle odbitka koji je usledio posle šuta Roberta Karlosa.

8. Četvrtfinale Lige šampiona 2000. Real Madrid – Mančester Junajted 0:0, 3:2

Prvi meč na "Santijago Bernabeu" završen je bez pobednika, ali je u prvom poluvremenu poništen čist gol Dvajta Jorka od strane Žila Vesijea ( to je onaj sudija skandaloznog meča u grupnoj fazi EURO 2000. SR Jugoslavija – Španija 3:4). U revanšu Real je slavio 3:2, ali Pjer Luiđi Kolina nije svirao igranje rukom Aitora Karanke u šesnaestercu Reala.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track