Na današnjoj konferenciji za medije na pitanje novinara odgovarao je reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović.

milos-bjelinic-nemanja-nikolic-euro-2024.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Pavlović je pred start Evropskog prvenstva govorio o aktuelnoj situaciji u timu, pripremama za meč sa Engleskom, taktici, rivalu, neverovatnoj podršci navijača i brojnim drugim temama.

Tok konferencije:

O manama Engleza

"Sigurno da sve ekipe imaju prednosti i mane i Englezi isto tako. Videli smo protiv Islanda ....Bili su dobro organizovani i pobedili su Englesku tako da analiziramo sve i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti", poručio je Pavlović.

Na pitanje da li bi napao Engleze ili "parkirao autobus", dao je zanimljiv odgovor:

"Sigurno da bih izašao gore i probao da napadnem Engleze"

Prvi sastanak sa Piksijem u Nemačkoj

"Imali smo taj prvi sastanak gde nam je selektor predstavio plan i kako on razmišlja. Prvi cilj nam je da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Znamo da je to moguće, samo moramo da budemo tim. Selektor je dosta pričao o tom timskom duhu. Ukazao nam je i na greške koje smo imali tokom kvalifikacija i na Svetskom prvenstvu. Veruje u nas, veruje u ovaj tim i mi svi verujemo da možemo da prođemo grupu.

Kako zaustaviti Engleze

"Baš zbog toga što su opasni sa svih strana moramo da se spustimo dole malo više i da probamo da se branimo svi zajedno i bez obzira na to koliko su oni dobri treba da igramo naš fudbal i da treba da igramo i napadački i postižemo golove i mislimd a će nam trebati i napad i odbrana", smatra Pavlović.

O prekidima

Najviša smo ekipa i mislim da te situacije kao što su prekidi moramo da koristimo baš zbog toga i mislim da možemo da ugrozimo svakoga i da to može biti jedno od naših najjačih oružja

img20240613wa0293.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

O pritisku sa kojim se Englezi suočavaju

"To su sve igrači koji igraju na najvišem nivou i navikli su na pritisak pa im neće biti ništa nepoznato jer su navikli da igraju pod pritiskom pa ne vidim tu ništa specijalno što može nama da pomogne. Mi znamo kakvi su, znamo kako igraju i znamo sve o njima i mi pokušavamo da se pripremimo što je bolje moguće da odgovorimo na sve to. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe!"

Da li je bilo vremena za ispravljanje nedostataka?

"Pa sad... Mnogo više vremena nego pred Svetsko prvenstvo ili bilo koje okupljanje jer smo imali dve pripremne utakmice za petnaestak dana i dovoljno je to vremena da se radi na nekim stvarima. Uvek smo bili ofanzivni i igrali na gol više, a radili smo na tome da ofanzivni igrači treba da pomažu nama i to se videlo na prethodnoj utakmici jer ceo tim mora i da napada i da se brani, a to je ključ pobede"

O taktici protiv Engleza

Ne mogu previše da otkrivam. Radili smo dosta na problemima koje smo imali, individualnim stvarima, greškama koje smo pravili u ranijem periodu.

O podršci navijača

Bili smo prijatno iznenađeni što je veliki broj navijača bio na treningu, što su nam pružili podršku, to nam puno znači.

O svom usponu

Imao sam dve odlične godine u Salzburgu, napredovao sam i nadam se da će biti sve bolje i bolje.

whatsapp-image-20240613-at-13.56.05.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

O kvalitetima Srbije

U ove četiri godine smo na dosta mečeva pokazali da umemo da igramo dobar fudbal. Imali smo problema, primali smo više golova nego što bi trebalo. Imali smo problema u defanzivi, ali radili smo dosta na tome i ako nastavimo da igramo fudbal iz kvalifakacija možemo da ugrozimo svakoga. Svi znamo da igramo dobar fudbal i želimo tako da igramo.

O Džudu Belingemu

Sjajan igrač, šta reći. Osvojio je toliko toga ove sezone i u sjajnoj je formi. Moramo da budemo maksimalno fokusirani da ga zaustavimo.

Pitanje engleskog novinara

Koliko je ovo veliki test za vaš tim, koliko može Srbija na ovom meču, pitao je novinar britanskog "Sana" Pavlovića.

"Prvi meč će biti najteži. Pripremićemo se najbolje što možemo i pokušati da ostvarimo pozitivan rezultat".

Pavlović o Hariju Kejnu

"On je imao jako dobru sezonu, ali ako želite takve igrače da zaustavite morate da igrate kao tim. Moramo da se krećemo zajedno, da se branimo zajedno i da napadamo zajedno. Radili smo mnogo na tome, mi smo najbolji kada imamo loptu u svom posedu, ali biće teško protiv njih, moramo da napravimo dobar balans između napada i odbrane. Imamo još par dana da se spremimo.

strahinja-pavlovic-5.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Počelo je obraćanje Pavlovića.

Orlovi su u sredu u spektakularnoj atmosferi odradili prvi trening u Augzburgu, gde se nalazi baza naše reprezentacije tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Pred Srbijom je premijerni meč sa jednim od glavnih favorita za osvajanje evropskog trona - reprezentacijom Engleske. Meč je na prgramu u nedelju, 16. juna, s početkom od 21 čas.

Dok sa nestrpljenjem čekamo početak Evropskog prvenstva i okršaj sa moćnim Englezima, naši momci vredno rade u Augzburgu i temeljno se pripremaju za ovaj susret.

O aktuelnoj situaciji u timu, očekivanjima pred meč, prvim utiscima u Nemačkoj, danas će na konferenciji za medije govoriti defanzivac naše reprezentacije Strahinja Pavlović.

Kurir sport/J.M.

Kurir Tadić u druženju sa navijačima