Ivanović:  Razgovaram sa Mihom, reprezentacija je iznad nas
Foto: REUTERS

Progovorio

Ivanović: Razgovaram sa Mihom, reprezentacija je iznad nas

Fudbal -
Ono što želim da čuje javnost, da čuje i selektor, ja ne želim da krijem. Imali smo razgovor, ne jedan i nije bilo problema u toj komunikaciji. Zbog lošeg rezultata u Skoplju sve je dobilo drugu konotaciju, rekao je Ivanović

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović u intervjuu za jedan sportski dnevnik pričao je o situaciji u nacionalnom timu nakon poraza u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

Na iznenađenje svih Ivanović nije počeo meč sa Makedonijom, pojavile su se i navodne neprijatne replike u komunikaciji sa Sinišom Mihajlovićem, kao i javna prozivka selektora nakon poraza od Belgije.

"Možda je bilo normalno da Kolarov i ja snosimo najviše odgovornosti, a način na koji to selektor želi da prezentira je njegova stvar. On odlučije, on snosi najveću odgovornost... Ne mogu, dakle, da kažem da sam bio povređen. Pre bih rekao da sam bio iznenađen, jer nisam očekivao takvu reakciju selektora. Istina, to nam je rekao u toku poluvremena, zatim i posle meča, ali... Ponavljam, njegova odluka", kaže u ekskluzivnom razgovoru za Branislav Ivanović.

Selektor je rekao da su bili više puta "opomenuti", da su se te greške ponavljale i zbog toga je morao tako da postupi.

"Jasno je da mi poštujemo njegovo opredeljenje i sve ideje koje želi da sprovede u delo. Hteli smo najbolje, nije ispalo dobro i kritika je na mestu. Ne treba, ipak, osuđivati našu želju, a hteli smo mnogo. Ono što želim da čuje javnost, da čuje i selektor, ja ne želim da krijem. Imali smo razgovor, ne jedan i nije bilo problema u toj komunikaciji. Zbog lošeg rezultata u Skoplju sve je dobilo drugu konotaciju."

"Reprezentacija mora da bude iznad svih nas. I to je jedina istina. Nešto što moramo svi da poštujemo! A, šta se dogodilo? Ono što se događa i u svakom klubu posle rezultata koji nisu dobri. Imao sam razgovor sa selektorom i pre meča sa Velsom, i pre turneje, i... Razgovor koji "nema značaja" kada se pobedi, ali kada se izgubi, onda dobija na težini", istakao je Ivanović i dodao da ga je iznenadila činjenica da neće početi meč u Skoplju.

"Bio sam iznenađen! Nisam očekivao da neću početi utakmicu. Ali, bio sam spreman da prihvatim svaku odluku, jer selektor je već najavio da želi igrača koji obraća više pažnje na defanzivne zadatke. I normalno je da sam bio razočaran, kao što bi bio i svaki drugi igrač, jer svi želimo da igramo. A trener bira, odlučuje."

Kapiten srpske reprezentacije smatra da zaslužuje više poštovanja.

"Naravno da svaki igrač za sebe smatra isto, tako i ja u ovom slučaju smatram da zaslužujem više poštovanja! Ne zbog mene, već zbog cele situacije. Takođe, znam da u fudbalu ne postoji juče, ne postoje stare zasluge, svaki dan je dokazivanje, i ja sam to odavno naučio. Zbog toga me sve malo iznenadilo. Priznajem, možda je bilo taktičkih grešaka, ali druge stvari ne bi smele da mi se stavljaju pod lupu. Bio sam i ostao vojnik reprezentacije, na terenu, klupi ili tribinama."Selektor je poručio da, naravno, i dalje računa na Ivanovića i Kolarova, ali pod uslovom da ubuduće "rade ono što on traži od njih", u suprotnom mu nisu potrebni.

"To su stvari koje se podrazumevaju. Ono što on zahteva, na nama je da ispunimo na terenu. Nekada se, istina, ne dogodi onako kako želite, jer kada bi se uvek svaki dogovor precrtao na teren, fudbal se ne bi ni igrao, ne bi bilo grešaka, ne bi bio zanimiljiv."

Srbija je poražena u oba oktobarska meča, javnost se već pomirila da nećemo otići na Svetsko prvenstvo, a Ivanović je istakao da su šanse male, ali da je u fudbalu sve moguće.

"Šanse su male, ali su iste kao i kada smo počeli kvalifikacije. Setimo se prognoza i pisanja u tom periodu, našeg uvoda i formiranja novog tima. Imamo mlad tim, velikog potencijala, tim koji traži vreme. Imamo, međutim, šest bodova zaostatka i ne želimo, barem ja neću, bilo koga da lažemo i zavaravamo. To ne znači predaju, naprotiv. Fudbal je igra iznenađenja, sada bismo drugačije pričali da smo načeli Belgiju u onih uvodnih pola sata igre. Zašto se ne bismo nadali nekom preokretu? Moramo da se borimo do kraja, da sačuvamo zajedništvo i odnos prema dresu", rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track