Potpredsednik FSS: Srbija neće igrati na SP

Daleko je Brazil

Potpredsednik FSS: Srbija neće igrati na SP

Fudbal -
"Mi pravimo novu reprezentaciju i ne treba da vezujemo srpsku javnost da ćemo izboriti plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, to sam rekao i selektoru Siniši Mihajloviću i čelnicima FSS", rekao je Milanović.

JAGODINA - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predsednik Jagodine Goran Milanović ocenio je danas da nije realno očekivati plasman nacionalnog tima na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Mi pravimo novu reprezentaciju i ne treba da vezujemo srpsku javnost da ćemo izboriti plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, to sam rekao i selektoru Siniši Mihajloviću i čelnicima FSS", rekao je Milanović novinarima u Jagodini.

On je dodao da su ljudi iz Saveza svesno ušli u taj rizik, svesni mogućih krtika.

"Savez se od početka opredelio da dovede mladog stručnjaka koji će napraviti novu reprezentaciju, ali za to je potrebno vreme. Klub novi tim napravi za najmanje tri prelazna roka ili godinu i po, možda dve. Stvaranje nove reprezentacije iziskuje mnogo više vremena, jer igrači se okupljaju svaka dva - tri meseca", objasnio je Milanović.

On je dodao da je najbolji primer za to Belgija, "koje je 10 godina stvarala tim i sada će učestovati na svim važnijim takmičenjima".

Posle četiri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi A, Srbija ima samo četiri boda, šest manje od vodećih timova Belgije i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track