Manuel Stojanović: Rišairo je lud za Srbijom

Ponosan na korene

Manuel Stojanović: Rišairo je lud za Srbijom

Fudbal -
Nekadašnji učesnik „Velikog brata“ Manuel Stojanović u srodstvu sa talentovanim igračem Groningena kome je majka Srpkinja

Srpsko-holandska senzacija.Nekadašnji učesnik rijaliti šoua „Veliki brat“ Manuel Stojanović za Kurir priča o svom rođaku Rišairu Živkoviću, kojeg holandski mediji poslednjih meseci najavljuju kao najveću fudbalsku senzaciju iz Groningena u proteklih 20 godina. Stojanović, koji se i sam dugo bavio fudbalom, kaže da je rano još pričati o reprezentativnoj karijeri šesnaestogodišnjeg napadača zeleno-belih.♦ Kakav je Rišairo bio kao dete?- Od malih je nogu pokazivao izuzetan talenat. Preko leta je često dolazio u Pirot kod svoje rodbine, a i ja sam bio gost u njegovoj kući u Holandiji. Sećam se kada sam došao na turnir sa Radničkim iz Pirota u Holandiju da je Rišairo odgledao svaku našu utakmicu - priča Manuel.♦ Da li Rišairo priča srpski jezik?- Naravno. Ne mogu reći da je baš sjajan, ali razume sve i odlično se sporazumeva. Ne razlikuje se tu od ostale naše dece koje su odrasla u inostranstvu i tamo su išla u strane škole.♦ Da li vaša familija navija da Rišairo jednog dana zaigra za Srbiju?- Naravno da bismo mnogo voleli da igra za Srbiju, ali je još rano da pričamo na tu temu - rekao je Manuel Stojanović.

Manuel Stojanović
Manuel Stojanović

Voli Partizan♦ Za koga navija?- Kao i veći deo njegove familije, Rišairo navija za Partizan. Čudno da čika Ljuba Marković, koji je pomogao dosta u njegovom odrastanju, nije tu previše želeo da utiče, iako je reč o okorelom zvezdašu - kaže Stojanović.

Igraće za prvi tim♦ Koliko ste upoznati s njegovim planovima?- Uglavnom sve znam. Predstoje mu pripreme s prvim timom tokom zimskih meseci, a zatim će pokušati da se izbori za mesto standardnog napadača. Neće mu biti lako, jer je u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih igrača od sebe, a ima i obaveze u srednjoj školi - zaključio je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track