PRŠTALO: Zvezda slavila uz dva crvena kartona
Foto: KURIR

Savladan rumunski Petrolul

PRŠTALO: Zvezda slavila uz dva crvena kartona

Fudbal -
Crvena zvezda je pobedila Petrolul s 3:2 uz crvene kartone Petkovića i Milivojevića

ANTALIJA - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su rumunski Petrolul rezultatom 3:2 (2:0) u prijateljskom meču odigranom u Antaliji.

Dva gola za crveno-bele postigao je Lazović u 15. i 27. minutu, dok se jednom u listu strelaca upisao Mudrinski u 55. Zvezda je na kraju umalo od gotovog napravila veresiju, pošto je primila dva gola. Igrači Zvezde su zaradili dva crvena kartona sa pravom zamene pošto su isključeni Petković i Milivojević.Prvu šansu na utakmici imao je Milijaš glavom posle centaršuta Lazović, ali je bio neprecizna. Zvezda je povela u 15. minutu. Mudrinski i Lazović su izbacili odbranu Petrolula iz igre. Lazović je potom izašao sam ispred golmana rumunskog tima i zatresao mrežu rivala. Zvezda je na 2:0 povisila u 27. minutu. Igrači crveno-belih su presingom došli do lopte, a Lazović je sa šest metera levom nogom pogodio mrežu Petrolula. Zvezda je do kraja prvog poluvremena imala inicijativu, ali promene rezultata nije bilo.Rumunski tim je ušao agresivnije u drugo poluvreme, ali je Zvezda postigla treći gol u 55. minutu. Lazović i Kasalica su odradili odličnu akciju, a Mudrinski je uklizavanjem postigao treći gol za crveno-bele.Petrolul je smanjio na 3:1 u 65. minutu sa penala. Petković je srušio jednog igrača Petrolula, a sudija je pokazao na penal, dok je Petković isključen sa pravom zamene. Rumuni su bili precizni sa 11 metara i smanjili na 3:1. Samo tri minuta kasnije novi crveni karton za Zvezdu. Milivojević je dobio dva žuta kartona u tri minuta, a umesto na njega na teren je ušao Garido. Rumuni su smanjili na 3:2 u 73. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=S9baIZ_DNNQ
Zvezda je počela meč u sastavu: Bajković, Petković, Mikić, Pantić, Spajić, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Savićević, Mudrinski. Za Petrolul su igrali: Bornesku, Alkenat, Alveš, Enca Jamisa, Giljerme, Hoban, Parinesku, Da Silva, Junes, Morar i Bokila.

Janković zadovoljan igrom

"Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu u kome smo odigrali odličan meč i ispunili sve taktičke zamisli. U nastavku kada smo ušli u "tuču" sa protivnikom izgubili smo fokus na igru, ali smo nakon 15 minuta ponovo uspeli da se konsolidujemo i mirno meč privedemo kraju", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track