PRITISLA KRIZA: Umesto Đurića leteće zaposleni
Foto: Saša Pavlić

PRITISLA KRIZA: Umesto Đurića leteće zaposleni

Fudbal -
Skupština Partizana sinoć nije donela odluku o smeni predsednika, ali najavljeni su otkazi zbog revizije budžeta

Biće krajcovanja.Sednica Skupštine FK Partizan nije donela smenu predsednika kluba Dragana Đurića, ali najavljeno je da će budžet biti smanjen za četiri miliona evra i da će biti otpuštanja zaposlenih. Čak će i plate igrača biti smanjivane, a za klub koji godinama posluje u plusu - prema izveštaju prošlu godinu je završio u suficitu, to je iznenađujuće.Ovo je najavio član UO Duško Jovanović, koji je naglasio i da će biti promena u saradnji s Teleoptikom, dok je Milomir Gligorijević istakao da bi u rad UO u skorije vreme trebalo da bude uključen Savo Milošević, koji će se tako spremati da bude novi predsednik.Prvi čovek srpskog šampiona Dragan Đurić nije propustio priliku da prozove svog velikog kritičara Nenada Bjekovića, koji se drugi put zaredom nije pojavio na sednici Skupštine.- Ko nema hrabrosti da dođe i kaže šta ima, taj nije deo kluba, nego tabloidne javnosti koja postoji u Srbiji. Mi smo bili primorani da menjamo sportsko rukovodstvo jer smo bili izloženi remećenju kluba nezabeleženim u istoriji - rekao je Đurić.Uz to, najavljena je kupovina novog klupskog autobusa, a istaknuto je i da će primanja igrača prvog tima takođe morati da budu smanjena.

Skupštini prisustvovao i Duško Vujošević
Skupštini prisustvovao i Duško Vujošević

Šoškić: Nije nas osnovao TuđmanLegendarni golman Partizana Milutin Šoškić istakao je da Partizan nije osnovao Franjo Tuđman i poručio da su crno-beli srpski brend kao Crvena zvezda i Vojvodina. - Rođen sam osam godina pre osnivanja Partizana i kažem da to nije uradio Franjo Tuđman, koji je u to vreme bio običan kaplar. On nam nije dao ni boje, već smo ih dobili od Juventusa - rekao je Šoškić.

Savo: Ostajem u SavezuDirektor reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević kaže da ga je iznenadio predlog o njegovom ulasku u UO, ali da sada ne može da ga prihvati.- Došao sam na sednicu Skupštinue Partizana kao predstavnik FSS, jer predsednik Tomislav Karadžić nije mogao, i priznajem da nisam znao za taj predlog. Baš su me iznenadili. Međutim, imam posao u Savezu, još dve godine sam vezan za njega i ne mogu ranije da odem. Jedino ako tamo ne budu bili zadovoljni pa me sklone - kroz smeh je poručio Milošević.

Finansije u 2012.Prihod: 18.459.000 evraRashodi: 18.180.000 evraZavršni račun: 279.000 evraFinansije u 2013.Smanjiti budžet za 4.000.000 evraOtpustiti radnikeSmanjiti plate igračimaPromene u UOOtišli- Dragoljub Vukadinović- Vehbo PapićDošli- Predrag Petričević- Ivan Maričić- Novak Nedić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track