FINALE: Evropski gubitnici u utakmici sezone
Foto: Fonet

Liga Evrope večeras (20.45, RTS 1, Arena sport 1 i 3) na Amsterdam areni

FINALE: Evropski gubitnici u utakmici sezone

Fudbal -
Srpski derbi Nemanja Matić s Benfikom pokušaće da spreči Čelsi Branislava Ivanovića da dođe do nove evropske titule

Finale Lige Evrope večeras (20.45) na Amsterdam areni odigraće fudbaleri Benfike i Čelsija.Srećni gubitnici Lige šampiona pokazali su ovog proleća da su bez premca najbolji timovi Ligi Evrope. Čelsi u „utešnoj“ evropskoj trci juri drugi uzastopni trofej na međunarodnoj sceni, dok će Benfika pokušati da obogati riznicu trofeja, u kojoj već stoje dve replike pehara osvajača KEŠ i skoro 70 domaćih kupova i šampionata.Kako god da se večerašnje finale završi, na kraju će se jedan od srpskih fudbalera pojaviti na pobedničkom postolju ogrnut našom trobojkom. Nemanja Matić će pokušati da zaokruži odličnu sezonu u lisabonskom timu osvajanjem prvog evropskog pehara, a motiv mu neće faliti ako se zna da u Čelsiju svojevremeno nisu pokazali strpljenje za njegov igrački razvoj. Umesto uloge fudbalskog dirigenta, iz Londona su ga poslali u Benfiku zajedno sa 22 miliona evra u zamenu za Davida Luiza.- Pratim Matićev razvoj od početka. Odlično igra cele sezone i sad je već postao jedan od najboljih igrača u ekipi - rekao je David Luiz.U redovima Čelsija i dalje postoje nedoumice oko sastava ekipe, jer Ivanović zbog problema s povređenim štoperima nije siguran da li će nastupiti kao desni bek ili u half liniji.

Benfika leči rane posle poraza od Porta
Benfika leči rane posle poraza od Porta

Ko se utešio Fudbaleri Čelsija plasirali su se u prvoj fazi Lige šampiona na treće mesto grupe E, iza Juventusa i Šahtjora, iako su imali isti broj bodova kao Ukrajinci - deset. Presudio je veći broj datih golova u gostima. Benfika je bila iza Barselone i Seltika sa dva boda zaostatka u odnosu na škotsku ekipu.

Fudbal je više od strastiDavid Luiz upozorava bivše saigrače da mu drugarstvo neće biti ispred želje za osvajanjem trofeja s Čelsijem.- Da je fudbal samo strast, nikad ne bih napustio Benfiku. Ali došao sam u Čelsi zbog novih izazova i dobio sam ih. Osvojio sam Ligu šampiona, FA kup i nadam se da će ih biti još. Zato ću prijateljstvo sa igračima Benfike ostaviti po strani - rekao je Luiz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track