Jelena Janković: Nisam još za penziju
Foto: Fonet

Srpska teniserka o planovima za budućnost

Jelena Janković: Nisam još za penziju

Tenis -
U Madridu mi je koleno izgledalo kao buhtla, ali i dalje ne razmišljam o povlačenju

Jeca još nije za staro gvožđe!Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je za Kurir da još nema nameru da ode u penziju i da je ponovo dobila volju da se takmiči.- Ne razmišljam o povlačenju, bitno mi je samo da sam zdrava. Eto, koliko je to bitno, videlo se u Madridu, gde mi je koleno bilo kao buhtla. Te povrede me stvarno nerviraju. Međutim, i dalje volim da igram, treniram, i mislim da sam sve bolja - kazala je Jelena i dodala:- Znači mi kad imam pozitivnu atmosferu u stručnom štabu. To doprinosi mom bolje raspoloženju na terenu.U poslednje vreme mama Sneža je sve manje na turnirima, a njenu ulogu je preuzeo brat Marko.- Mama se malo umorila od putovanja. Treba i ona da bude sa ostalim članovima porodice, pa je stariji brat preuzeo štafetu i sada on brine o meni. Šalu na stranu, on se trudi da što više računa vodi o meni, želi da mi pomogne, a verovatno mu i mama daje instrukcije - našalila se srpska teniserka i objasnila zbog čega je važno imati nekog bliskog uz sebe:- Lepo je imati uz sebe nekog na takmičenjima tokom čitave godine, nije lako sve to izdržati. Ovakav život je naporan.Jelena Janković je priznala da nema previše vremena da se viđa sa srpskim igračima tokom turnira.- Slabo se viđamo tokom turnira, svako juri na svoju stranu i svi imamo obaveza na pretek. Prođe dan kad shvatim da nisam imala vremena ni za šta. Jedino imam vremena kad dođem u hotel i sat ili dva provedem čitajući neku knjigu. To je sve što imam od slobodnog vremena - konstatovala je Jankovićeva.

Mama se malo umorila od putovanja, više je sa ostatkom porodice
Mama se malo umorila od putovanja, više je sa ostatkom porodice

Obožavam šoping u RimuSrpska teniserka istakla je da obožava da šopinguje po Rimu, ali da joj brat ove godine nije dao zbog povrede.- Nisam imala vremena za šetnju Rimom, i ne mogu da idem u obilazak grada zbog problema s kolenom. Pritom, ni brat mi to ne dozvoljava, jer kako kaže, mora da pazi za mene dok povreda ne prođe. Inače, obožavam da idem u šoping po Rimu. To je prelep grad, pun istorije, tradicije i stvarno ima šta da se vidi - istakla je Jankovićeva.

Muči je povreda: Boli me još od MadridaJelena Janković je priznala da je tokom celog meča protiv Cvetane Pironkove imala problema s kolenom.- Nisam htela da forsiram i opterećujem koleno koje sam povredila u Madridu. Napravila sam pauzu posle tog turnira i tek sam počela da treniram pre dva dana - rekla je Jankovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track