PROMOCIJA: Slaviša Stojanović novi trener Crvene zvezde
Foto: Uefa.com

Potvrđeno pisanje Kurir sporta

PROMOCIJA: Slaviša Stojanović novi trener Crvene zvezde

Fudbal -
Novi trener preuzeće crveno-bele na pripremama u Sloveniji

BEOGRAD - Slaviša Stojanović je novi trener Crvene zvezde!

Kako je Kurir sport prvi objavio, bivši selektor Slovenije je u četvrtak stupio u kontakt sa čelnicima crveno-belih, u trenutku kada su Milovan Rajevac, Zoran Filipović i Valter Zenga figurirali kao najozbiljniji kandidati za klubu kluba iz Ljutice Bogdana.

Stojanović će na klupi Zvezde zameniti Portugalca Rikarda Sa Pinta, koji je pre pet dana podneo ostavku zbog loše situcije u klubu.

Novi trener crveno-belih je rođen 1969. godine na jugu Srbije, ali je gotovo celu karijeru proveo u Sloveniji, a samo je dve godine radio "preko" i to u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Stojanović je sa svega 29 godina postao trener, posle igračke karijere u Slovanu, Ljubljani i Celju.Predvodio je ekipe Slovana, Livara, Domžala i Celja. Sa Domžalama je osvojio dve titule prvaka Slovenije, u sezonama 2006-07 i 2007-08, a osvojio je i Superkup Slovenije 2007. godine. Tri godine za redom, 2005., 2006. i 2007. je izabran za trenera godine.Stojanović je od 2009. do 2011. proveo kao pomoćni trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da bi u sezoni 2011-2012 bio selektor Slovenije.Od decembra 2012. je bez posla.

Zanimljivo, Stojanović je 2008. godine bio na pragu "Marakane", doduše kao pomoćni trener Zdenjeka Zemana, ali tada nije prošao. Spekulisalo se da je glavni razlog taj što je Stojanović izjavio da mu je omiljeni klub Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track