REŠENJE: Stojanović novi trener Zvezde!
Foto: Rojter

Vicešampion Srbije našao zamenu za Sa Pinta

REŠENJE: Stojanović novi trener Zvezde!

Fudbal -
Zajedno Crveno-bele će voditi bivši selector Slovenije, koji će se danas ili pridružiti ekipi na pripremama u Termama Čatež

Kolege ga hvale na sav glas.Crvena zvezda otišla je juče u 15 časova na pripreme, a u međuvremenu je pronađen novi trener! To je Slaviša Stojanović, bivši selektor Slovenije, s kojim je klub iz Ljutice Bogdana završio pregovore. Novi trener ekipi će se pridružiti u banji Terme Čatež, a pomoć s upoznavanjem igrača pružiće mu tročlana trenerska komisija - Bratislav Živković, Ivica Momčilović i Milorad Radanović. Ko je zapravo novi šef struke Zvezde i o kakvom se treneru radi, može se naslutiti iz izjava Zlatka Zahovića i Srećka Kataneca, koji su upoznati s njegovim radom.Da bude mađioničar- O njemu mogu da kažem samo najbolje. Vrlo je inteligentan trener, održava sjajne odnose s igračima i na taj način kreira odličnu atmosferu. Lično mogu samo da mu poželim sreću, međutim, to što sam nahvalio Slavišu ne znači da će on sigurno da uspe u Crvenoj zvezdi, jer kada se bavite tim poslom na Balkanu, morate da budete mađioničar - rekao je Zahović za sajt Mocartsport, dok je Katanec, kome je Stojanović bio pomoćnik kada je vodio Ujedinjene Arapske Emirate, u izjavi za internet portal Mondo ocenio da se radi o odličnom čoveku.- U pitanju je vrlo dobar i vredan momak, potpuno posvećen poslu. Ne znam šta bih više mogao da kažem o njemu osim da je super. Želim mu svako dobro na novom poslu, ali kao partizanovac, voleo bih da bude iza Partizana na tabeli - rekao je Katanec, koji nije želeo da prognozira hoće li Zvezda sa Stojanovićem prekinuti dominaciju crno-belih.Treba prihvatiti izazov- Nisam ja prava osoba da komentarišem tako nešto pošto ne znam dva igrača iz Zvezde. Koliko vidim iz medija, situacija u klubu je teška i Stojanovića čeka težak posao. Ipak, uvek govorim i sebi i drugima da treba prihvatati izazove i videti šta oni nose. Videćemo šta će biti, voleo bih da se snađe.

Za sedam sezona 14 trenera♦ Dušan Bajević (jul 2006 - mart 2007)♦ Boško Đurovski (mart - avgust 2007)♦ Milorad Kosanović (avgust - novembar 2007)♦ Aleksandar Janković (novembar 2007 - jun 2008), (avgust 2012 - mart 2013)♦ Zdenjek Zeman (jul - septembar 2008)♦ Čedomir Janevski (septembar 2008 - maj 2009)♦ Siniša Gogić (maj - jun 2009)♦ Vladimir Petrović (jun 2009 - mart 2010)♦ Ratko Dostanić (mart - avgust 2010)♦ Aleksandar Kristić (avgust - decembar 2010)♦ Robert Prosinečki (decembar 2010 - avgust 2012)♦ Rikardo Sa Pinto (mart - jun 2013)♦ Slaviša Stojanović (jun 2013 - ?)

Dragović: Rekao je da voli Partizan zbog ocaPojavila se informacija da je Stojanović svojevremeno rekao da mu je omiljeni klub Partizan. Njegov menadžer Voja Dragović objašnjava da je Stojanović to izjavio iz poštovanja prema ocu.- Mislim da on zapravo simpatiše Olimpiju. Kad je dao izjavu za Partizan, pored njega je sedeo njegov pokojni otac, koji je bio pristalica Partizana, tako da Slaviša sigurno nije neki navijač - rekao je Dragović.

Slaviša Stojanović♦ Mesto i datum rođenja: 6. decembar 1969, Gornji Dejan♦ Igračka karijera: Slovan, Ljubljana, Celje ♦ Trenerska karijera: Slovan, Ljubljana, Livar, Domžale, Celje, pomoćnik u reprezentaciji UAE, reprezentacija Slovenije♦ Uspesi: šampion Slovenije 2007, 2008, Superkup Slovenije 2007.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track