ČETVORKA NA MALTI: Vojvodina već gleda ka Honvedu

Liga Evrope

ČETVORKA NA MALTI: Vojvodina već gleda ka Honvedu

Fudbal -
Strelci su bili Škuletić u 40, Soareš (autogol) u 43, Umaru u 50. i Kosović u 82. minutu za Vojvodinu, a Obefule u 78. minutu za Hibernijans

Fudbaleri Vojvodine savladali su na gostujućem terenu predstavnika Malte, ekipu Hibernijansa, sa 4:1, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Strelci su bili Škuletić u 40, Soareš (autogol) u 43, Umaru u 50. i Kosović u 82. minutu za Vojvodinu, a Obefule u 78. minutu za Hibernijans.

Novosadski crveno-beli praktično su završili posao već u prvom meču i gotovo osigurali plasman u drugo kolo kvalifikacija. Potvrdili su da su mnogo kvalitetniji tim od Hibernijansa, tako da bi revanš trebalo da predstavlja formalnost.

Trener Vojvodine Marko Nikolić na Malti je izveo šastav Kordić, Radoja, Vulićević, Barić, Trajković, Đurić, Poletanović, Alivodić (od 88. Gaćinović), Vranješ (od 71. Kosović), Škuletić (od 58. Bilbija), Umaru.

Trener fudbalera Vojvodine, Marko Nikolić, bio je veoma zadovoljan igrom i rezultatom koji su Novosađani ostvarili na Malti.

"Igrali smo odlično, pored četiri gola stvorili smo još nekoliko sjajnih prilika, ali ih, na žalost, nismo iskoristili. Šteta je što smo primili taj gol, da smo završili utakmicu sa četiri gola prednosti, sve bi lepše izgledalo. Uprkos činjenici da smo minulih petnaestak dana žestoko trenirali, delovali smo sveže, raspoloženo i razigrano", zadovoljno je konstatovao trener Vojvodine.

Revanš utakmica na programu je sledećeg četvrtka u Novom Sadu.

Ukoliko očekivano prođe dalje, Vojvodina će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa boljim iz dvomeča Čelik Nikšić - Honved Budimpešta. To je gotovo izvesno predstavnik Mađarske, koji je u prvom meču u Nikšiću slavio takođe rezultatom 4:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track