NEVIĐEN SPEKTAKL: Borusijin šamar Bajernu i Gvardioli!

NEVEN OSVOJIO TROFEJ

NEVIĐEN SPEKTAKL: Borusijin šamar Bajernu i Gvardioli!

Fudbal -
Trener Milionera, Jirgen klop, očitao je lekciju novom strategu Bavaraca - Pepu Gvardioli

DORTMUND - Fudbaleri Borusije Dortmunda osvojili su Superkup Nemačke!Milioneri su u velikom finalu savladali ljutog rivala, ekipu Bajern Minhena, rezultatom 4:2.Novi strateg Bavaraca, Pep Gvardiola, u prvom takmičarskom meču na klupi Bajerna doživeo je težak poraz i ostao bez prvog trofeja u sezoni!

Izabranici Jirgena Klopa zasluženo su stigli do trofeja i pokazali da se Bajern, uprkos očekivanjima javnosti, ipak neće prošetati do pehara ove sezone.Fudbaleri Borusije su se na ovaj način, barem donekle revanširali Bajernu za poraz u finalu Lige šampiona prošle sezone.Junak trijumfa bio je Marko Rojs koji je postigao dva gola, prvi i poslednji na utakmici.Borusija je povela već u šestom minutu preko Rojsa, a izjednačio je Arjen Roben u 54. minutu. Samo dva minuta kasnije štoper Bajerna Danijel van Bujten postigao je autogol, a na 3:1, maltene već u sledećem napadu, povisio je Ilkaj Gundogan. Poraz Bajerna ublažio je, drugim golom na meču Roben u 64. minutu, a konačan rezultat postavio je Rojs u 86. minutu.Klubu iz Dortmunda to je četvrti trofej nacionalnog Superkupa u istoriji.

Srpski reprezentativac Neven Subotić svih 90 minuta utakmice predvodio je odbranu Borusije Dortmund.

Tok meča:

Ljubitelji fudbala nisu mogli da sanjaju bolji početak meča! Već u petom minutu utakmice Marko Rojs se sjajno snašao u kaznenom prostoru Bajerna, iskoristio nesigurnu reakciju golmana Starka i doneo prednost Borusiji (1:0).

Samo nekoliko minuta kasnije usledila je nova velika prilika za Milionere. Levandovski je, činilo se, sjajno izbegao ofsajd zamku odbrane Bajerna i rutinski zatresao mrežu Bavaraca, međutim, linijski sudija je ipak podigao zastavicu i poništio gol Dortmunda.

U 14. minutu utakmice Bajern je propustio sjajnu priliku da izjednači rezultat. Miler je odlično spustio grudima loptu na nogu Šaćirija, koji je uputio snažan udarac ka golu, međutim, Vajdenfeler je sjajno intervenisao i tako sačuvao prednost svog tima.

U nastavku meča Borusija je imala priliku da povisi prednost preko Roberta Levandovskog, ali je golman Stark uspeo da se iskupi za katastrofalnu grešku sa starta utakmice.

U drugom delu prvog poluvremena Bajern je pokušavao ugrozi gol Milionera, međutim, reprezentativac Srbije Neven Subotić sjajno je predvodio odbranu Borusije, koja je uspevala da osujeti sve napade rivala.

http://www.youtube.com/watch?v=OaaiPPtDYAI

Neverovatan početak drugog poluvremena! Roben je u 54. minutu izjednačio rezultat, nakon velike greške odbrane Dortmunda koja je potpuno zaboravila u šesnaestercu sjajnog Holanđanina. Samo što je lopta krenula sa centra igrališta, Milioneri su došli do nove prednosti. Naime, Gundogan je uputio sjajan centaršut ka Levandovskom, a Van Bujten je u želji da preseče pas, poslao loptu u svoju mrežu.

Samo što su Bavarci izveli loptu sa centra terena, usledio je novi pogodak. Izabranici Jirgena Klopa su presekli napad Bajerna, raspoloženi Gundogan je uputio sjajan udarac iz velike daljine i golman Stark je bio potpuno nemoćan (3:1).

http://www.youtube.com/watch?v=mBSCwMpxIw4
http://www.youtube.com/watch?v=8elqPDcC3zc

U nastavku meča Bajern je imao sjajnu priliku da dođe do izjednačenja. Miler se našao sam ispred Vajdenfelera, međutim, lopta je pogodila prečku i spasila Milionere. U finišu meča Dortmund je žestoko napao gol Bavaraca. Sjajnu priliku propustili su Gundogan i Rojs. Najpre je Stark sjajno intervenisao kod udarca Gundogana, a zatim je jedan odbrambeni fudbaler Bajerna skinuo loptu sa gol linije kod šuta Rojsa.

Inicijativa Milionera u finišu se isplatila u 87. minutu, kada je raspoloženi Marko Rojs zatresao mrežu prvaka Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track