MARKO JOVANOVIĆ DOBIO MEČ ŽIVOTA: Prošao sam kroz pakao, mislio sam da imam rak
Foto: Saša Pavlić

Počinje od nule

MARKO JOVANOVIĆ DOBIO MEČ ŽIVOTA: Prošao sam kroz pakao, mislio sam da imam rak

Fudbal -
Plakao sam, ali me je spasla vera u Boga i podrška prijatelja, kaže fudbaler, koji veruje da će u Humskoj doživeti novu mladost i ponovo zaređati sa sportskim pobedama

Povratak Marka Jovanovića u Partizan ne predstavlja samo još jedno angažovanje bivšeg igrača crno-belih nego i novi fudbalski početak deteta kluba iz Humske jer je pre godinu dana bio fudbalski uništen zbog loše dijagnoze lekara.Naime, dok je nastupao za Vislu iz Krakova lekari su tvrdili da boluje od raka, ali se, na sreću, to pokazalo kao pogrešno.Autoimuna bolest- Pričalo se i pisalo svašta o mom zdravstvenom stanju, a jedina istina je da sam imao jači virus i da je u pitanju bila autoimuna bolest. Sećam se da sam sedam dana živeo u uverenju da imam kancer i to je bio najteži period mog života. Plakao sam, ali me je spasla vera u Boga i podrška prijatelja. Bio sam van sebe, ali sam onda jednog dana rekao sebi: šta je - tu je, mlad si i izborićeš se s tim. Hvala bogu, zaista je bilo tako - rekao je Jovanović u izjavi za TV Partizan.Tokom procesa oporavka Jovanović je doživeo i da poljski klub raskine ugovor s njim, pa je nakon jednogodišnje pauze, i pored želje da dođe u Partizan, poslednja četiri meseca proveo u Voždovcu.- Nisam dobio dozvolu da igram u Poljskoj, raskinuli su ugovor sa mnom, a ja sam nakon pregleda u Švajcarskoj dobio zeleno svetlo da se vratim na teren. Bilo je interesovanja Partizana i letos, ali klubu nije odgovaralo što dugo nisam u takmičarskom ritmu - istakao je Marko i dodao:Voždovac pun pogodak- Odlazak u Voždovac je bio pun pogodak, tamo sam se potpuno vratio i eto, božja volja je bila da se ovim putem vratim u svoj klub.

Sportska željaMORAMO OSVOJITI KUPKao dete Partizana Marko Jovanović zna da se crno-beli nikad ne predaju, ali racionalno razmišlja da je bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom u ovoj sezoni prevelik i da je glavni cilj osvajanje Kupa.- Želim da osvojimo Kup i ostvarimo što bolji plasman u ligi. Zvezda ima veliku prednost, mi se, naravno, ne predajemo, ali treba da pokušamo da budemo barem drugi. Takođe, cilj je da se stabilizujemo i da onda zajedno s našim navijačima proslavljamo uspehe - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track