STIŽE SRPSKA AUSTRIJA: Marko Arnautović u srpskim kopačkama preti Srbiji
Foto: Profimedia

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

STIŽE SRPSKA AUSTRIJA: Marko Arnautović u srpskim kopačkama preti Srbiji

Fudbal -

Marko Arnautović važi za igrača koji s ponosom ističe svoje poreklo, a ima i ćiriličnu tetovažu

Marko Arnautović je najbolji fudbaler Austrije, ali s ponosom ističe svoje srpsko poreklo!Momak, kojeg u zapadnim medijima predstavljaju kao prototipa napadača kakav je Zlatan Ibrahimović, potiče iz mešovitog braka. Rođen je u Floridzdorfu, nadomak Beča, otac Tomislav je Srbin, a majka Gabrijela Austrijanka. Imao je veliku želju da igra za Srbiju, ali su pojedine „pametnice“ iz FS Srbije napravile veliku grešku. Uostalom, kao i u slučaju još dvojice austrijskih Srba iz startne postave - Aleksandra Dragovića i Zlatka Junuzovića.

Na levoj kopački Austrija, a na desnoj Srbija... Marko Arnautović
Na levoj kopački Austrija, a na desnoj Srbija... Marko Arnautović

Marko Arnautović (27) bio je junak remija Austrije protiv Velsa (2:2) pošto je sa dva gola spasao svoju reprezentaciju poraza. Bliskost i povezanost sa Srbijom nikada nije krio. Često je znao da nosi kopačke sa zastavama Austrije i Srbije. Na vratu na srpskom jeziku istetovirao je reči „Sreća prati hrabre“. Na ruci ima tetovažu „Bog da me čuva“, a na nozi celu molitvu „Oče naš“. Preko grudi ima ispisano ime ćerke Emili.

Arnautović inače važi za skandal-majstora. U karijeri se kačio s Murinjom, družio s Balotelijem, psovao Alfosa, tukao se s Papastatopulosom, a trenutno deli svlačionicu s Krkićem.

Srbi u startnih 11 AustrijeMarko Arnautović Godina rođenja: 19. april 1989.Mesto rođenja: FloridzdorfPozicija: napadačUtakmica: 57Golova: 13Klub: StoukAleksandar DragovićGodina rođenja: 6. mart 1991.Mesto rođenja: BečPozicija: štoperUtakmica: 50Golova: 1Klub: LeverkuzenZlatko JunuzovićGodina rođenja: 26. septembar 1987.Mesto rođenja: LoznicaPozicija: vezniUtakmica: 46Golova: 7Klub: Verder

A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track