TRADICIJA: Evo čemu se u finalu nadaju Juventus i Barselona
Foto: Fonet I Rojters

Za one koji veruju u statistiku

TRADICIJA: Evo čemu se u finalu nadaju Juventus i Barselona

Fudbal -
U međusobnim duelima tim iz Torina je mnog uspešniji, ali Katalonci veruju da će prevagu odneti dva nepisana pravila iz prošlosti

Fudbaleri Barselone i Juventusa sastaće se 6. juna u finalu Lige šampiona.

Barselona je za mnoge očekivano savladala minhenski Bajern sa (3:0, 2:3), dok je Juventus, koji je od starta takmičenja važio za poželjnog rivala pretendentima na tron, bio bolji od madridskog Reala (2:1, 1:1) i time nastavio prokletstvo branioca titule u Ligi šampiona.

Naime od kada se igra Liga šampiona u ovom formatu, aktuelni šampion nikada nije uspeo da odbrani titulu najbolje ekipe u Evropi.

Barselona i Juventus su se susretali osam puta u istoriji, i u međusobnom skoru vodi italijanska ekipa, koja je četiri puta pobeđivala Katalonce. Njihova dva okršaja završena su nerešenim rezultatom, dok je Barselona dva puta pobeđivala.Ako je taj deo tradicije na strani tima trenera Masimilijana Alegrija, Katalonci se uzdaju u podatak da nikada nisu poraženi u finalima koja su se igrala u glavnim gradovima i da je do sada prvak Evrope postajala ekipa, koja je eliminisala tim koji trenira Pep Gvardiola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track